Monday, February 23, 2009

bersiaran dari lawfac library...

cewahh..title mcm baguoss je kan.almaklum saje lah cita2 nak join broadcast tak kesampaian...pemalu kan,caner nak kuar tv...plus, i ada kesedaran-diri tidak rupawan..ahaks!

arini lepaque library jer...kunon2 nak buat cket researh+study hal-ehwal pentadbiran k'jaan malaysia ni..khamis ni ada i'view lah.lom pape peyut i dah ngilu memikirkannya..ingat nak main redah aje,tp takott ar pulak kang kena sergah ngan panel i'view tuh...i nih dlm keadaan tertentu mmg agak lemah semangat cket...faktor genetik kot...ade la sorang tuh dlm family i yg mmg cam gitu...syyy,takleh bgtau owh...nanti kena tulah.

sabtu lps i pegi exam ptd kat seksyen27 shah alam...patutnye i takyah gi dah coz i dah lepas stage tu, tapi ms kol spa tanye, diorg ckp pegi aje exam tu sebagai backup klau tak lepas i'view nanti takyah la nak tunggu yg bln8 nye exam repeat...ceh, konfiden ajer minah tu nak predict i kantoi i'view nanti...ciss...akan ku buktikan!!

soklan exam cam biase lah kesusahannye...nama pun exam kan, kalau senang tak la dipanggil exam, kita sebut "popkuiz"...ye tak?!tapi i rasa yg last paper ar killer paper dia...ada 20soklan jer,soklan pemahaman teks bm+bi.kan buleh, i tak paham aper dianye citer...mmg sumer i main tikam ajer...myfren liza yg amik exam tu jgk-tp kat pusat exam lain-pun mcm tak percaye i ckp takleh buat lgsg paper tuh...uol bayangkan ye, soklan tanye psl peribahasa yg i lom penah dgr karamsinghwalia ada pakai lagi...cth: 'paksa tekukur padi rebah, paksa tikus lengkiang terbuka', 'jadi teluk olakan air sahaja', ' bagai kambing menanduk bkt' dan 'jenguk, pandang2, jgn sampai landak ditendang!'....ape kejadahannyakah itu...???

oleh sbb tak puashati+terase bengap sgt,i siap salin peribahasa2 tu atas slip kemasukan exam.ingat dh balik nt nak cari makna dia...utk rekod ye, selama ni result bm i for spm+stpm sumer dpt gred A okey..skali tak tau makna peribahasa tu yg terase agak sentap...muahaha...mudahnya i tersentap....

wokeh la...nak sambung menelaah jap!!bubbye...

No comments:

Post a Comment