Sunday, February 22, 2009

me, myself and i...

nak story cket salasilah diri-sendiri boleh?...la,i nyer blog kan...sukati i le nak story ape...


i dilahirkan di pj,selangor pada 3february1979...anak ke3 dari 4orang adik-badik.ada sorang ayah,sorang mak,sorang abang,sorang kakak,sorang adik lelaki,sorang akak ipar,sorang anaksedare laki and sorang anaksedare pompuan...one each-konsepnya ye...harap maklum.

memang anakjati selangor.jadi jgn la sesape nak memandai2 kata or tanye i ada kena-mengena ngan nik aziz @ mana2 individu dr pantai timur-hanye semata2 sukukate 'kocohwali' tu ajer...harap maklum...terutama kpd 'N'(bkn nama sebenar)...if u terbaca ni jgn terase...ehehe.udah2 la nak mengkocohwalikan i...tapikan,tapikan...atok i mmg ada iras2 mb klate tu...masa kitorg cuti2 m'sia kt kb,tiap kali atok i singgah kt surau a.k.a musolah mesti ada je org mintak atok i jadi imam...wah,anakcucu tumpang vangga tok...


dh namanye anak negeri selangor, mesti la i penyokong setia team 'redgiant'. tak penah dlm sejarah idup i sokong team negeri lain walaupun team i ni terperosok ke tangga tercorot liga ye...i tATtAappp dgn redgiant...itulah semangat merah-kuning yg sejati.masa selangor juara 3piala, i la yg byk support tau...i turun ke stadium dari awal season lagi till final okey...pehh,byk owh kenangan masa tu...slalu i gi ngan adik i. mmg kdg2 sampai tersengkek i dikikis adik i...duit minyak,tiket i,adik i & awek dia masa tu(bdk sarawak-ani namanye..),parking,mkn-minum dlm stadium, mkn-minum after game dan benda2 penaik semangat lagi...sumer serba ditanggung...tp takpe puashati owh...pelaburan yg disanggupkan.kalau bola oversea, i nyer team tak lain tak bukan LIVERPOOL...go gerrard,go the reds...


tapi selepas itu, i telah berkecimpung pulak dlm arena penunggangan kuda.jadi, bab bola terslow-down cket. i join equestrian kat bukit kiara ngan my besfren shelly. amik horse-riding lesson, siap dpt sijil tuu...demi minat yg mendalam, skali lagi i menyanggup ajer kuar RM utk sukan tu...fees,equipment dan kos2 lelain. pendek kate,duit yg kuar dah boleh la nak dibuat blanje majlis tunang2...ehehe...nak buat camne, i blom seru ke arah itu kot...ride kuda best owh...ride org lom tentu..ahakahakahak...ada kelucahan di situ.


penah la jgk i jth. dua kali tuu...1st, masa 3rd lesson-masa tuh i baru blaja balancekan diri ddk atas kuda tp instructor dah lepaskan i control sndr kuda i walk kt paddock.skali kuda tu bikin onar, tetiba lak dia canter(kuda lari laju..), i hilang kawalan dan akhirnya setelah begitu struggle bertahan maka i pun tercampak jatuh ke tanah...dengan tak malu nye i nangis sbb tersentap owh dgn insiden yg di luar dugaan tu...kuda tu jeles kot, ada mamat2 mane ntah yg ddk kat tepi paddock dok ngorat2 i...yg i lak gi hangin2 kat kuda tu,iye la...cuba uol pk, asal lalu depan mamat2 tu aje kuda tu stop takmo gerak...mata dok usha mamat2 tu,amboi kemain lagi gatalnye dia kan-tak padan ngan kuda...minty nama kuda tu...i pun dah bengang+rimas ngan mamat2 tu,gi kick kuda tu...maka,hambik la kan...kuda tu buat pembalasan baek punyer kat i...2nd, masa trainning kaki grip body kuda without stirrup iron(besi yg kita dok sangkut pergelangan kaki),i tergelincir la pulak...i takleh ar takde penyangkut kaki ni...hasilnye jatuh lagi...tapi kali ni jatuh takde la azab mcm masa 1st time jatuh tu..teringat kata instructor i, kaki i harap besar je tapi takde power...wah,sukati dia je nak mengata kaki i...ehehe.


chup,i penah stay in Ipoh tau...abeskan zmn sekolah kat sana.mula2 i sekolah d MGS ipoh-pindah dari CBN kl,pastu buat form6 kat Anderson...abes stpm,i diterima masuk ke UM utk study ekonomi.Tahun 2003 i grad-bachelor of economics,major in political studies and public administration....wahhh,berbelit lidah nak nyebut. Skrg masih lagi further study di um tp explore course lain la...kunon2 nk pandai,so amik la law pulak...biase lah,selagi belom tutop mata, belajar...belajar...belajar...family i mmg dlm line undang2,so nak tak nak kenalah i amik tau gak pasal hal-ehwal undang2 supaya i paham segala kejadahan bab law ni...kiranye,meneruskan Tradisi Kecemerlangan UM...cehhh,tetiba...


i lebih suka dok umah-homely type gitu...buatla ape2 yg patut.nak kata rajin sgt,idak la jgk...tapi i suka masak...nape,xpercaye?! tengok orang ar...x terror sgt tapi bolehla...ehehe...malu!i suka masak sebab lepas masak bole mkn,lepas mkn bole kenyang,lepas kenyang bole burrrggghhh...kalau i tak masak,sape yg nak masak utk i...cuba angkat tangan,kannn...dah agak dah takde nye sape nak masak utk i...tulah masalahnye.makan kat luar kekadang lebih menyakitkan ati ajer, harap mahal je lebih tp rasa 'sedih'...ni nak habaq cket,i ade la jgk masak2 mase openhouse for raye2 kat umah sblm ni.dari maklumbalas yg diterima,sumer positif tau...ckp sedappp...bkn masuk bakul angkat sendiri tau. mase adik i nak tunang lasyer pun i gak yg masak utk makan2 sebelom rombongan meminang berangkat memulakan perjalanan,perut kena isi dulu maa...tu pun nasib baik jugakla rombongan jadik berangkat...dibuatnye ada rombongan lain yang datang umah i sebab tau i yg masak sedap2 masa tu and berkenan kat i,tak ke naya adik i kena pospon jadual peminangan dia...biase la i kan low profile...ceh,lantik sendirik..


laa...dah panjang la pulak story i arini...sebelum jadi ala2 movie hindustan, better i stop di sini...nanti2 i continue.blog i kan...sukati i la nak continue lagi ke tak...fedulik arh...

No comments:

Post a Comment