Sunday, March 22, 2009

Back to school...

Haa...jgn tertipah plk ngan title tuh...bukan i yg back to school, tapi my mom...cuti sekolah kan abes arini...

So, seperti biase...b4 my mom berangkat ke Ipoh nun...i akan masakkan lah lunch for her...sekali ngan bekal nak dibawa ke Ipoh...arini i masak simple2 sajer sebagaimana yg di request oleh my mom sendiri...ikan cencaru goreng bercili, sotong masak kicap bersu'un n sayur kailan...Tak sampai setengah jam i siap masak, jenguk balik lauk-pauk dah susut...ngupenya my mom dah tapau siap2 bekal utk bwk ke ipoh...hehehe...mama,mama...

Pas masak, my mom mintak tolong wrapkan hadiah2 wedding anak member2 dia...so, i pun bab2 nak tunjuk skill ni no hal punyer...tp yg nak dijadikan cerita...ada hadiah yg i sendiri berkenan, i tak terus wrap...i bodek my mom jgn bagi kat org...hehe...i nakkk...so,tukar dgn ada mangkuk2 yg dlm almari yg i tak brape nak kenan...ahaha...kalau mangkuk yg sama ada dua, i ckp bungkus jer asing2 dah bole bagi utk 2 org...dah save cost...walaupun agak keji cadangan i, tapi my mom setuju ajer....berjaya uol!! tulah, sapa suh kawen masa cuti2 sekolah...dah tentu2 ramai yg buat plan yg sama...jd,jemputan jgk yg terase kesengkekannya nak budget beli hadiah kan...takpe lah ye...asalkan dpt dtg meriahkan majlis n tgn tak kosong oklah tu kan...

tu ajer...bubbye.

No comments:

Post a Comment