Wednesday, March 4, 2009

berjauhan ngan yg tersayang...

ahahaha...title mcm hagham...dah lama tak update blog nih, saje nak bikin gempak la pulak...ehehe...ada yg dah kechiwa kah?? i mcm bagusz jer kan...mcm la ada sesape yg ada ati kat i nih kan...iyelah, sapelah i nih...rupe tiada,apetah lg harta...ceaaaa...

actually, i nak story pasal my mom...dpt sambang ngajar. my mom kan dah pencen julai lasyer... lps pencen, agaknyalah my mom ni kategori tak betah dok umah kot...tu yg my mom mintak sambung nak ngajar balik. so, arini my mom dpt result interview sambung kontrak tu-lulus...kena ngajar kt ipoh. dan-dan itu my mom siap packing kain baju dan tghari tadi terus bedesup pegi nye ke ipoh nu...stay kat umah ipoh...maybe till friday ni.

tinggallah i sensorang kat umah kl ni...uhuhu...sedih owh. napelah my mom kena ngajar kat ipoh?! ape, kat kl ni dah takde sekolah yg perlukan cikgu ka?! kijam sungguh pihak moe, tergamak memisahkan i ngan my mom...uhuhu. cewah, lagi statement mcm hagham kan....

sebelum my mom pegi ipoh, i sempatlah masakkan lunch for her...tu jelah yg termampu i buat. ate, dah short notice kan...ape aje yg boleh i prepare utk masa yg sesingkat itu...i masak tu takdelah special sgt pun...paling2 pn ikan jenahak masak lemak amatur...tgk my mom makan mcm okey jer...okeylah tu kot. my mom siap tapau lagi, bwk bekal mkn kat ipoh nt...uhuhu,sian my mom....

dulu masa my mom nak dekat2 pencen i dok berangan kunon2 bestlah i pas my mom pencen kan...ala2 dpt balik my mom setelah bertahun2 di'kidnap' oleh kerja dia. pastu,i plak leh pencen dr dapo...segala kerja2 masak2 diserahtugaskan kpd my mom semula...umphhh,berangan jer...

iyelah, uol juz imagine...i dah mcm anak terbiar ajer...makan-minum pepandai sendirila nak handle...tak mcm anak org len, mak dorang jaga,masak best2...klau tanye ape yg dorang rindu kat mak dorang, mesti dorang jwp masakan mak dorang...ala2 airtangan mak2 takleh dichallenge gitu...tp i lain...ape yg i'll rindu pd my mom??- haa...kelibat+duit blanje...kehkehkeh...sebab, my mom ngelat tau klau bab2 masak nih...masak ala2 setahun skali...itu dapo jd medan perang my mom sorang time raye2 saje...harap maklum. lagi satu yg i akan rindu ialah bila tgk drama melayu yg mendayu2 mesti my mom stat cengeng2 dia...kekadang i xpaham pun ada my mom ni...citer takdelah tragis sgt tp my mom dah stat tangis2...hurmmm...mama...mama....


tulah dia...my mom...yg i panggil Mama...bila dah jauh2 camni barulah terase windu2 kan...uhuhu...sedey! bubbye...

No comments:

Post a Comment