Thursday, March 26, 2009

Dats wat frenz r for...

kengkawan sekalian...Nizam bgtau tadi thru sms pasal bapa dia tuh...- Dia ondaway to hukm. Aku minta buat kat sini coz dekat ngan aku. Jgn risau dpt dah lg 300 tadi dpd anggota aku. Anything info aku akan bgtau ko.

i memang tak dpt nak tlg sgt coz i sendiri pun agak cukup2 mkn ajer...huhu...tapi i cuba ikhtiar...so, i pun try la roger kengkawan yg lain...lynn n ila ada gak respon...yg lain2 agak sepi...by tghari td, dpt la jgk ringankan cket beban Nizam kot...Alhamdulillah, klau niat kita betul Tuhan tunjukkan jalan... (tetiba teringat kat u tuan kechik...walaupun u tu "kechik" dan perangai agak huru-hara kenkadang,dgn kesengetan u, gelak sampai gegar2 meja...awek sana-sini tapi sudahnya ngaku takde org ndak jugak...wakaka...tak tercapai akalku awe wehh...tapi i rase mcm byk ajer benda yg i blaja dari u...maahad lah pulak kan...klau bercakap btl2 mcm org tua nyer nasihat...ngalahkan tuan besar...if only semua lelaki mcm u, sng cket idup ni...Ya Allah,ya Tuhanku mintak dijauhkan dari perasaan riak dan bangga diri if tuan kechik terbaca nih...Amin.)

Sambung balik citer Nizam...dia hantar sms kat i - Nita kau adalah shabat aku time gembira dan sedih. Aku takkan lupakan jasa kau. Smoga murah rezeki ko bantu aku kali ni. tq sgt2 nita. Alahai...touching lah pulak mamat nih...bukannya i ada buat apa2 yg hebat2 pun...tlg2 as a fren ajer...so, i pun reply - Lar...relax arh. Dats wat frenz r 4 kan..arini hari awak, esok lusa ntah sape plk..Jg ayah awak, duit bole cari...klau niat btl, Tuhan tnjkkan jln..InsyAllah.

tapi i rase, mamat nih jadi touching coz dia betul2 ngah sesak/panik kot...pagi td i call dia, sore cam nak nanges dah...ke mmg dah nanges xtaulah pulak kan... (dia nye menggelupor sampaikan nombor akaun yg dia bagi tuh atas nama siape, dia sendiri pun confuse...jd, kawan2 yg nak beri sumbangan tu jgn terkejut klau appear nama pompuan ye...tu wife dia...wan yg ada ujung2 dia muni tu betullah tu..it's a join acc dorang..) Nizam ckp dia dr mlm td menggelupor dok usaha mintak tlg kwn2...iyelah, hal2 kesihatan emak-bapak nih mestilah kita risau kan...lagi2 mak Nizam dah takde...sabarlah Nizam...ingat kat Tuhan. Ingat lagi masa dpt berita dari Ila mak Nizam meninggal dulu...tumpang sedey owhh...tak dpt nak roger Nizam coz mase tuh takde ctct number Nizam...lagi pulak, mase tuh tgh krisis ngan gagak hitam, tak dpt nak mintak nombor Nizam...rase ralat la jugak. Nasib baik sblm officially breakup ngan gagak, i sempat mintak nombor Nizam...tq gagak!! Ehehe...sempat nak syaiton. ( chupp..ehehe ila...mcm berjanji je korang hae...wife Nizam ada 'wan', asben ko pun ada 'wan'...hoo, cenggitu jodoh nyer ye...jgn marah naa...)

Pastu masa dpt berita ayah lynn pergi...lynn call tgh2 mlm, i baru je tdo mase tuh, so agak mamai2la jgk...mcm xpercaya je dgr,so i tersenyap tak tau nak respon caner...sori lynn...but deep down inside, i tumpang rase sedey ngan kesedihan yg korang rase...kita kan dah mcm satu family...ingat tak?! Walau terpisah jarak dan masa, namun kalian tetap dekat di hati...frenship never end, frenship forever...tu ajer...bubbye.
p/s: Boy di mana...??...sempoiiii...ahahahaha....

No comments:

Post a Comment