Friday, March 13, 2009

handphone i rosak...

alahai...dah almost 2 weeks gak la hp i rosak. puas dah belek, takmo jgk ok nye...

i tersepak hp i sendiri eksidenly...akibatnya, skrin belah dlm dah tak bergambar apa2, lampu kosong ajer. skrin belah luar ok jer tak ape2 pun. so, takleh arh nak baca sms...tgk contact number sumer org yg i saved...uhuhu...pulak tuh, byk number org2 yg penting yg i saved kat hp bkn simcard...number yg tersaved kat simcard plak adalah number2 yg tak berkenaan jer...arrrggggggghhhhhhh...stress!!!

aritu pinjam hp lama my mom...nokia yg kuno2 tuh. konon2 nak pakai lah hp tu dulu smtr nk save duit beli hp baru. dah beli charger+bateri baru hp nokia tu, skali bila bateri hp tu kong baru tau hp tu rosak sbnrnya...charge sehari suntuk pun tak full2 jgk...lagi berbunyi2 "tetttettet"...ala2 bateri kong giler, pastu terus padam...takleh nak on balik...apelah nasib!!

so, i pakai la balik hp i nih...walaupun terpaksa 'braille'kan diri kalau nak guna utk call out...janji incoming call xde hal,ok jer...agak stres jgk bila terpandang kat skrin luar ada 6 sms xdpt baca. nak baca sms kt hp adik-badik ku pun xleh, sbb adik i ckp sms tuh dah automatik tersaved kat hp i dah...arghhh...buntu...buntu...camni.


so, harap2 kawan2 ku sekalian maklumlah hendaknya if i tak reply sms uol...n if uol call, i tak recognise ur number, perkenalkan diri n jgn marah naa...sebarang kesulitan amat dikesali. Bubbye

p/s: ada sesape yg nak sponsor kt i hp baru dialu2kan...company LG or sony if terbaca blog i nih buat2lah amal kat i cket..muahahaha...(perasan sat kunon2 blog paling popular gitu...)sebarang kesudian didahulukan dgn ucapan timaceh...

No comments:

Post a Comment