Tuesday, March 10, 2009

jaja story basi...;-p

laswik,mlm sabtu i gi stadium shah alam tgk bola s'ngor vs perak...ngan adik i n nepiu i si Azim. lepas gian beb...lama x ke stadium.

sebelom bertolak dr umah, ada 'drama airmata' cket...my niece si Alia nak mengikut lah pulak. mslhnya, takde sape ngajak dia pun...xbrani owh...dia tu cekadak byk...kang xpasal2 tanges2 nak papa dia lah...dahla dia tu agak ssh nak dikontrol...agak kuat melawan...xpadan ngan keciknye...Dah mcm gitu ngupenye, naktaknak i ngan adik i kena kijam cket...buat tak reti tinggalkan dia...lgpun, papa dia sendiri xbagi ikut...ehehehe...SeLamAttTtt...cea, si Azim pun buat2 la ada etika cket...sblm blah,pegi kat adik dia shake2hand ala2 abg pegi dulu gitu....sivik wehhh...tp si Alia plak tepis2 ajer...majuklah kunon...

kat stadium...i mmg xleh nak fokus tgk bola...kena dok alert perhatikan bdk Azim yg xreti nak duk diam...kejap2 ke depan...pastu ke blkg...terlompat2 kejap pastu singgah kat i minum dulu...pastu stat balik panjat sana,panjat sini...mcm resah gelisah jer coz xsabo bola x masuk2 gol...bila time bola nyaris2 masuk gol, Azim dah jerit dulu... "Goolllllll" ...sampai bro kat depan dia gelak2 bgtau - belom lagiiii...ahahaha....Azim...Azim...suka cari publisiti murahan tau...acik dia ni jgk yg glamer dpt kwn baru..ahaks!

tapi yg lawaks nye...bila bola betul2 masuk gol...kitorang bgn dok sorak2 sakan...yg si Azim ni, boleh duduk lagi...tercangang2...kitorang dah duduk, baru dia bangun gelaks2 n soraks2 n lompat2...sumer yg ada kat situ dok gelakkan dia udahnye...Tindakan reflex yg lambatlah Azim...cenggitu la si Azim tiapkali gol...dan mlm tu s'ngor menang 2-0.

masa balik i ckp kat Azim...-jim...kita menang jim...teponlah papa bgtau kita menang...Tau si Azim ckp ape...huh,x tercapai akalku...Azim-camana plak kita menang...kita tgk ajer...bukannye kita main pun...acik anet xtahu ke..?? I tell u...baek punyer anaksedara i 'bagi' i...takpe..takpe...

apa2pun, mlm tu mmg puashati la dpt tgk game kat stadium...team i menang pulak tu kan...buat semua player team redgiant...Congrats keep up da good work!! tu saje...bubbye.

No comments:

Post a Comment