Tuesday, March 17, 2009

Kitchen's Hell...


ellooo...arini i buat keji cket kat my sis-Amoque...smlm dia ada beli kue teow suh i masak arini. ingat tak aritu i ada story bersiaran dr restaurant Qaseh?! Amoque kan order kue teow goreng...pastu masa dia lawe i rs kue teow goreng tu,i ckp kat Amoque- tgk pun tau tak sesedap yg gua masak...ehehe. Pastu Amoque pun start nak condemn2 masakan i...i tau ekceli dia 'sour grape' je tu...ahaks.

So, utk membuktikan kata2 i itu betul...Amoque pn belilah kue teow mentah utk i masak.I no hal punyer bab masak2 ni kan...stakat chef Ramsay tu apelah sgt...so, i pun masak. siap masak, tak sampai sejam kue teow tu tinggal cenonet ajer utk bhgn i yg lain abes dibaham oleh Amoque n adik i-Agil...sedey giler...i mmg dah agak,sepeket takkan cukup punyer...siap perli2 Amoque kat Agil - Tulah akak lu tu...beli kue teow pun sepeket ajer buat lalu celah gigi dia ajer...org belilah 2 ke...kan dah xcukup...sedap kan?!! Pastu, Amoque ckp-Laa...manalah gua tau xcukup... So, i kan syaiton...i taruh lagi - Sedap kan??!nak ngaku tak?!Ahahaha...sampai ke sudah Amoque takmo gak ngaku kue teow yg i masak lg sedap dr kue teow beli kat kedai...huh,jelezz keji...

Itu yg semlm Amoque beli kue teow lagi suh i repeat lagi masak kue teow goreng...So, oleh kerana Amoque takmo gak ngaku kesedapan kue teow goreng yg i masak,kenalah bg dia sedikit pelajaran kan...hikhikhik. Pagi ni i relax2 je masak santai2...coz my mom dah masak nasi goreng for breakfast...so,i ingat nak masak kue teow goreng n sambal sotong ajer...org kat umah i tak kesah sgt if takde nasik pun, janji ada makanan...

i tau Amoque dah gelisah asik dok tanye tak masak kue teow ke arini...kan boleh,i masak sambal sotongnye dulu, bg Amoque terseksa menunggu kue teow tu...ahak...ahak...ahak...roh syaiton dah rasuk i daa...Amoque dok ulang-alik ke dapo jenguk ape yg i masak kat dlm kuali...dia kehampaan...-Laa...nasik goreng...sambal sotong...gua ingatkan kue teow goreng...hmmm...

Ahahahaha...mmg i tak bagi can punyer...i takmo bgtau ape i plan nak masak...ckp-Laa...lu nak gua masak kue teow ke??? sedap ke kue teow goreng gua??sedap ke??- Dan setiap kali Amoque melintas kat dapo, i mcm buang tebiat dok nyakat dia- Sedap ke gua masak???sedap ke??-diulang-SETIAPKALI tau... Amoque dok geleng2 ajer,muka mcm nak 'kaki'kan i ajer...tapi i fedulik ape...teruskan jgk kesyaitonan i...muahahaha....

bila i sudah masak, barula nampak muka dia hepi...kihkihkih...susah sgt ke nak ngaku i masak sedap?!tak paham betul arh...la ni pun dia dok repeat ngudap kue teow lagi dpn tv...yg ke berapa kali i pun tak tau la...sedap sgt lah tu kahkahkah...yg penting i dah berjaya seksa Amoque...muahahaha....bubbye.

No comments:

Post a Comment