Tuesday, March 24, 2009

Jangan tegurrr....

mlm tadi sesuatu telah berlaku...kira2 kul 10.30pm, masa i tgh mandi...i rasa xsedap hati...ada bunyi mcm bunyi camera hp...risau gak kot kang ada plk gmbr pelbagai posisi i tersebar mcm YB EW tuh kan...so, i pun terus kuar bilik air la. tetiba my sis ketuk pintu bilik i, tanye i ada dgr bunyi mcm zink gerak2 tak...i ckp arh takde. tapi hati i dah rasa lain sesangat...so, i cepat2 pakai baju n kuar dr bilik nak lepak kat hall tv area...

tiba2...i terdengar bunyi benda bergerak2 kat siling...lain sgt bunyi nye...bukan mcm bunyi tikus ke kucing ke okey...mcm bunyi tapak kaki org bergerak...i tau la,mmg familiar sgt...bunyi dia sama mcm bunyi indon2 masa father i suh betul2kan apa2 kat atap, sambung itu ini...bunyi yg sama bila cina2 yg father i suh pasang lampu or kabel2, pasang2 aircond ke...bunyi2 yg sewaktu dgnnya...

bila dgr bunyi tu makin kuat...i pun jeritlah sekuat hati - Sape tu????...then, terus mcm 'benda' tu mcm tak tentu arah as if try to escape lah...pergerakan dia dr arah bilik my mom ke hall tv area then ke arah hujung bilik i...mmg i gabra giler...coz i brani2 takut jer sebenarnya...pastu my sis kuar dr bilik dia tanye bunyi ape tuh...bila i story, my sis pun nmpk panik gak. yelah, kitorang tinggal berdua aje...cepat2 i call adik i suh balik...

adik i punyer la sengal...masa my sis call, boleh x dia suh my sis berdehem 3x,nt ilang la bunyi tu sbb tau umah ada org...konon!! tapi bila i plk call, baru dia nak panik...ckp dia ada kat uptown damansara br nak mkn, tp ckp - gua gerak skrg,tgg jap...mmg pun, kejap ajer adik i dh sampai...nasib baik...adik i dah ada baru i brani nak kuar check kwsn umah sumer...adik i siap parking kete dia block gate umah lagi...ala2 takmo bagi org kuar senang2la gitu...i plak,ceaa...mcm brani kan...mengekor adik i ngan kayu apentah di tgn...kahkahkahkah...safety 1st maa...hahahahaha...klaka...klaka...

sambil2 tuh...try la jgk calling2 member2 polis i...memula try call cif insp Raj...coz i terpikir dia nyer ofis paling dekat ngan umah i...tp hampeh xberjawap...taktau la nombor tu betul ke dak, sbb i kan br tkr hp,so ada prob cket ngan ctct number kwn2 nih...pastu, ingat nak call cif insp Nizam - schoolmate andersonian,dah tentu2 dia polis bkt aman kan...tp nombor baru dia lak dah ilang...

so,i gamble sms kat tuan kecik n tuan besar...manalah tau,walaupun dorg jauh,tp bole gak contribute sesuatu ke kan...tuan besar takde respon...tu agaknya kes tak kenal nombor member lah tu...tapi...ehehe...tuan kechik reply owh...memula dia anto sms ckp - I xtau kl punya....u tel balai terdekat...ada masalah ke?? tapi, br i nak reply sms dia, dia call i tanye nape...so,i story lebeh krg, pastu dia ckp nt dia call blk...tak lama pastu, dia call i bg nombor tepon...i rasa 1 nombor polis shah alam...satu lagi polis subang kot...i pun bg nombor2 tuh kat adik-badik i bg dorang setlekan apa nak buat...

dah setle everything...dlm kul 12 lebih baru teringat tuan kechik ada pesan suh call if ada apa2,tp i xcukup kredit nak call dia, sms ajelah...takut dia risau la pulak kan...acehhh, mcm la dia nak kesah kan...ehehehe...tak kesah la kan, janji org dah nak tlg kita jgn buat org risau plk kan...tuan kechik reply..Wokeh no prob....apa2 hal bgtau ar...xde hal...

itu ajelah kesah mlm td...agak suspen gak la. coz area umah i nih mmg byk dah kes2 pecah masuk umah la...org curik besi2 la...tak tahu lah ape nak jadi...polis ada buat rondaan pun, dah kalau namanya penyamun, pepandai dorang la nak adjuz time dorang buat keje kan...kita juz tink positif n tawakal...sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua...bubbye.

No comments:

Post a Comment