Sunday, March 22, 2009

mamak nyer sengal...

Ada satu restaurant mamak kat bukit jelutong nih agak hampeh...semalam dah masuk 3 kali i kena 'tipah tertipu' dgn mamak situ...

slalunya tiap kali i balik dr UM, i akan call my mom kot2 ada nak kirim ape2 sblm i balik umah...n tiapkali tu jugak, my mom akan mintak i belikan mihun goreng takmo pedas...mmg itu ajelah yg my mom akan order. So, biasenya i akan singgah bukit jelutong utk beli mihun tu. Mmg kt kedai mamak sebelah Mydin BukitJelutong tulah aje yg i akan beli...coz senang...sementara tunggu mihun yg i order siap, i sempatla nak p 7e kat seberang jln,nak beli tmnet reload...or singgah Mydin beli brg2 dapo...tak pun lepaque2 minum sambil tgk tv situ...xkesah la...Masalahnya, masuk semlm, dah 3x i 'terkena' ngan mamak situ...

masa amik order bukan main lagi dia tanye mihun tu nak pedas ke takmo pedas...i jwp takmo pedas coz ada budak kecik mau mkn...n i repeat berkali2 kat mamak tu-mihun tau bukan mee...tp tau ape kesudahan yg i dpt?!sampai kat umah...masa 1st time 'terkena', i order 3 mihun goreng tp mamak tu bg 2 mihun goreng, 1 nasi goreng...2nd time, i order 3 mihun goreng, dia bagi 3 mee goreng pedas nak mampos...3rd time semlm, i pesan kat mamak tu 2 mihun goreng taknak pedas siap ngadu before this dia slh bagi kat i lain dr yg i order...mintak mihun bagi mee...so, i mintak kat dia tlg amik order betul2 cket...bukan main lagi dia menggerenti kali ni mesti betul...i pun siap check seblm balik to make sure betul mihun. Oklah, betul...tapi yg hampeh...sampai kat umah, mkn mihun tuh pedas tahap gaban...kuang asam punyer mamak...

So, next time kalau i tak serik lagi nak beli kat mamak tuh...i'll make sure buat order simple2 ajer... ala2, sukati ko la mamak nak goreng camana pun...ckp berbuih mulut pun,sudahnya ko goreng ikut sukati maktirilakibapakjiran ko jugak kan...tipah tertipu lagi...

No comments:

Post a Comment