Wednesday, March 25, 2009

Selamat Hari Polis...


Hari ni rupanya ada sambutan Hari Polis ke-202 la...ye, pada sesape yg tak tahu...silalah amik kesah cket...jgn masa ada prob dah panik giler, nak buat report bagai...terkais2 nombor rakancop...baru nak ingat kat polis hae...ehehe...i cakap ni pun sebagai peringatan kpd diri sendiri jugak...


pagi td sempat follow siaran langsung kat tv1...amboi bukan main lagi dorang ngan uniform biru2...diri tegak2...perut takdak yg membuncit2 ke depan pun...cayalah...tadah tgn baca doa pun tgn tattap maintain straight...i tell u...salute lah..! tapi yg klaka tuh...taulah dorang tuh macho2 kan...sore garau2 gitu...masa aminkan doa, kemain lagi tattap ngan sore keras2,cargas garang2 dorang dok teriak "Aminnn"...ehehe...buat syaiton cam i nih dok gelak guling2 nengoknye...klaka la uol nih...agak, klau dah jadi polis tuh dah tak ngeti ke nak berlembut cket pun..ala2 romentik tuh dah terdelete dari kamus idup uol hae...ahahaha...jgn marah naa tuan2 polis sekalian...saje nak nyakat jer...


so, sempena perhimpunan Hari Polis nih...i nak wish sumer kengkawan polis sekalian selamat hari polis dehhh...kepada tuan besar ( pangkat tuan besar "superintendan" tuh...tabik tuan!!) , tuan kechik ( pangkat dia "ASP",xtau lah klau dah up ke skrg kan.. - i slalu dok ngata dia nye jawatan ketua bahg siasatan jenayah "gatal"...ehehe, jgn mrh naa...senyum cket...tabik jugak tuan!!), tuan Raj ( bila nak ajak i lepaque kat area ofis u nih..?! tabik...) , tuan Tey ( tuan kechik...tey call i pagi td owhhh...muahahaha...dia suke lah tu i sms wish slmt hari polis...mesti dia terharu2...kihkihkih..), tuan Nathan, tuan Lim, tuan Danial, DSP Supra (alahai tuan, nombor tepon tuan tersaved dlm hp lama i yg dah rosak tuh....so, sori xdpt nak wish u via sms ) , tuan Roslan, tuan Aziz, tuan Nizam my fren (inspector sahabbb...sori lama tak roger...sapa suh awak menggatal...kan saya dah cuak nak ctct awak...wakaka!!!) puan Linda, puan Nab, puan Nor dan cik puan-cik puan ( ehehe...member2 polis pompuan yg xkawen lagi...kesipu-maluan bile i panggil ngan title 'puan'...so, i panggil la 'cik puan'...apedaa korang...ok pe,xkawen lagi pun org dok panggil 'puan'...takyah la susah2 nak kawen, tapi tattap org panggil puan n leh main pistol...muahaha...ada kelucahan di situ bagi yg mengerti dan keji...i suci ye..) dan semua lah warga PDRM yg i tak tersebut nama uol k...


opocott...ehehe...tuan kechik baru reply my sms nih owhh..- tq beb...Ahahaha..sian u kan tuan kechik, i slalu jer nak jaja sms u kan...jangan marah naa...sape suh budak maahad mcm u berkawan ngan syaiton cam i nih wehhh....jangan serik naa...

wokehla...tu ajer buat masa nih...nanti2 i update lagi...bubbye.

No comments:

Post a Comment