Sunday, April 5, 2009

7 tips mencintai suami seadanya...

Franklin P.Jones kata - "Tahun yg paling sulit dlm sesebuah perkahwinan adalah tahun yg sedang kita jalani.."

Francis Bacon pula ckp - "Isteri menjadi kekasih bagi suami yg lebih muda, teman bagi yg sebaya dan perawat bagi suami yg lebih tua.." So, i agaklah kan...klau kita nak jadi kekasih seumor hidup...carilah lelaki yg lebih muda dari kita gitu...kalau nak jadi suami punyer member paling kamceng...carilah yg sebaye...kalau nak jadi suami punya jururawat paling tiptop...carilah laki tua...itu konsep nyer...hoooo...barulah i tau...

Berikut adalah 7 tips mencintai suami seadanya agar dapat membantu uols yg dah slmt berkahwin nih menjaga kerukunan rumahtangga yg i petik dari sebuah majalah utk share dgn uols hae...
  1. Katakan lebih dahulu setiap pagi bahawa kita mencintai diri kita sendiri sblm ucapkan I Love You kpd suami.
  2. Diam itu emas...mendoakan pasangan dlm keadaan bermusuhan itu berlian. And diamonds are girl's bestfriend.
  3. Jadilah pembuat mee segera paling lazat di dunia baginya 24jam!
  4. Menangislah hanya ketika mengambil air wuduk atau ketika sembahyang.
  5. Jika ada masalah yg tidak boleh diselesaikan, lupakan saja. Ini kerana suami kita bukan Superman ( if he is, he'll be wearing his underwear outside) ohooo
  6. Minta maaf itu lebih baik jika dari dalam hati. Jika tidak, lebih baik jangan katakan apa-apa sama sekali.
  7. Keluar rumah berdandanlah seadanya, kerana hakikatnya pakaian yg dipakai sewaktu tidur juga yg selalu menjadi perhatiannya. ehehehehhh...

So, tu ajer yg dpt i share...nak ckp lebih2 pun tak qualified lg. Ate, pepaham sendiri la, i nih kan single lg...blom ada pglmn, so blaja teori lah dulu...muahahaha...tp yg menarik kat artikel nih, dia tulih -" People tend to judge things by just seeing them how they appear. Yet, the true value always lies deep inside "-Di sebalik senyuman manis tersimpan 1000 rahsia...renung2kan...tu jer, bubbye.

No comments:

Post a Comment