Wednesday, April 1, 2009

Alahai la puan ila...-part 2

lynn...tak baik owhh...kita tersangsi yg ila dah balik ke ipoh, padahal minah tu baru je sampai kl utk mesyuarat, semlm...uhuhu...ingatkan tak jadi plan nak jumpa tuh...ingatkan ila saje nak buat insiden 'pungguk merindu bulan part-2' a.k.a "wakenabeb" kat kl plk ke kan...kahkahkah.
pagi td bersms ngan ila -
  • Ila : Salam,aku kt hotel crystal crown ni.kt jalan jambu off jalan kepong.esk aku nk blik dah.
  • I : Salam.Ko jgn nk aprilfoolkan aku.Lin ckp mlm td ko dh blk iph kot.Esk nk blk br nk ckp,adik aku pinjam kete arini ada kj kt klia.Nt aku cnfrm blk naa..
  • Ila : Weh, aku g mesy la..bkn dtg sini saja2.jadual padat lak.tp ptg aku free ar hr ni.
  • I : Yele..at least,notify le ko dh kt sini n till bila,leh aku standby..If crystalcrown pj leh aku pejam mata je,dekat ngn um.
  • Ila : Aku br smpi smlm.
  • I : Ptg kul brape free?Aku xdpt janji la..Tgk nt if adik aku smpt blk naa...
  • Ila : Kul 4 aku dh free.tp ada sesi sblm tu aku x sure aku terlibat ke x. klu x trlibat,ak free lg awal la

Pastu, per'sms'an kami terhenti di situ sbb sms tuan kechik telah mengganggu...kahkahkah...sori tuan kechik naa, lom cukup 15 episode lagi kan..?!...pastu, org tm plak dtg nak pasang streamix...kira2 kul 12.39 tghari...ila call... (lynn, silalah kagum...) sembang2...dia bgtau 'kisah benar' bg merungkai kesangsian kita...ehehe...ayat keji jer eyh...yg sebenarnya lynn..mmg ler ila ada pegi kl laswik, umah 'besen' dia(ahaha perkataan tersasul lynn nak sebut biras sbnrnya...ekceli ila p umah ipar dia arh kan lg senang sebutnye...), bwk fatihah..mcm yg ko bgtau tu (part itu ila khilaf bgtau aku...) pastu dia blk ipoh...smlm dia dtg kl nak mesy tu ngan mmbr2 dia ke crystalcrown mcm yg dia bgtau aku... (part nih, ila khilaf bgtau ko aku rase...)

Agaknya ila pun maybe dah tersentap kot...sebab tuh dia call...biaselah, text sms kan dibaca ikut intonasi si pembaca bkn si pengirim...kot2la ila baca sms td ngan intonasi garang2, cargas2...tu yg dia tersentap agaknya...dah tu lak, kekhilafan terus berlaku bila i lupa nak reply sms dia...mesti dia ingat i dok menyentap dia...ila tu bukan buleh...tersentap sesaje...kuangkuangkuang...sori deh ila....

tapi, mmg tak dpt jumpa gak arini kot...tak dpt nak arrange kete...Agil pakai kete ar...dia ada keje kat klia...dah 2hari nih, pegi sblm suboh, pastu balik isyak nak masuk suboh dah...ehehe mantap bebenor ke bisnez lu Agil oii...

Tgk la rejeki kita nak ketemuan nanti caner eyh ila...ada jodoh tak ke mana...acehhh...if ko benar2 rindu-rinduan kat aku mesti Tuhan temukan kita....iyarkss,ayat cam jijik jer...pui pui puih...tu sajer, bubbye...

p/s 1 : Lynn...ila sempat bahan kat aku td...dia ckp,-kete ko punyer lah beso ko buleh beli, tp hp takleh tgk gambo...zmn skrg org buleh anto2 gambo thru hp...-Chaitt...ko jangan sengalkan aku ila...kang aku beli hp yg bkn takat anto2 gambo,siap buleh super impose n skodeng segala xtvt ngko, terkujat ko kang...

p/s 2 : Lynn...lupa nak tanye ila meaning "kutat" tuh hape...kat kamus idup aku, dah cari tp tak jumpa lah pulak makna "kutat" tuh...ko confirm ke "kutat" tu takde dlm kamus idup ko or kamus bhs perak..?!ape kate ko jer yg tanye kat si ila tuh...aku standby je kat sini, nak 'add' dlm kamus idup aku pasni...ehehe...Ila,kasi explain cket naa..hikhikhikhik...

No comments:

Post a Comment