Thursday, April 16, 2009

episod raja, sarah n mak engku...

hai kawan2...ehehe...i ada nak kepoh sat...

semlm kan, i 'ladybird'2kan diri jenguk blog orang...tgh gigih dok menjenguk blog org, tetiba masa singgah kat blog paknil...i terpandang wajah yg "seperti pernah ku lihat, tetapi di mana ye...". So, i pun puas la nak recall kat mana penah tgk wajah itu...utk rekod, wajah yg i cuba nak scan itu adalah wajah mak engku...ala, yg dulu kontrak kantin sekolah tu...bonda kesayangan Raja yg juga merangkap bonda mertua Sarah la...ingat tak lagi..?! nak tgk, silalah pegi kat column 'jenguk2 ler...' n klik kat 'paknil' ye...

Ala, ana mesti ingat punyer lah...kita kan penah 'projek' curik2 pegi mkn kt kantin masa subjek sastera dulu, masa tuh tak silap i baru kul 8lebih...tak hagak2 tau perut dh lapor...atas bantuan mak engku la kitorg dpt nyoroks belakang peti ais mkn nasi goreng lauk ayam cetapp, nyaris terkantoi ngan pengetua owh sbb masa tgh baek punyer makan tetiba pengetua masuk kantin nak brekfas...haa kau...menggelupor...seb baik ada mak engku tlg cover...kalau tak,mau terjejas imej pengawas kita..malu ooooo...pengawas buat pe'el..ngeh ngeh ngeh...mak engku, jasamu dikenang..!!

back to blog paknil nye story,kan buleh dlm byk2 gambo kat situ, wajah mak engku dulu yg i cam...padahal raja ngan sarah punye muka pun ada gak tertepek dlm gambo tu...tak brape nak cam la coz muka dorang dah lain betul...maklumlah, lama tak jumpa kan...byk la perubahannya.tp cayalah mak engku, nampak steady lagi cam dolu2...raja mcm dah gumukz, sarah nmpk lain...tapi i still buleh recognize lg la...bila ingatan dah pulih tu, so i apelagi kan... terus sms raja (number sarah i takde...) dok nyakat dia amik berkat numpang glamer paknil...raja reply-aik..sll jupa dia lar.gemok eh?lama tak jupa kot.hehe-

ha'ah la kan...lama tak jumpa dorang. penah gak ajak dorang dtg openhouse kat umah dulu tp dorang xdpt dtg, sangkut jem kat hiway masa tu katanya...last i jumpa ngan raja pun thn 2005 kot, masa tu kat sogo, 3hari before wedding diorg, raja ngah carik sarah yg tgh soping...sarah nya i tak jumpa lar...kan buleh, i bgtau raja xdpt pegi wedding dia coz i nak p stadium tgk s'ngor lwn final piala m'sia. ape punyer mmbr la i ni kan...uhuhu, jgn ar keji i...s'ngor nak mng 3piala tuh masa tuuuu...i kan fanatik time tu...eh eh, skarang pun...

tak kesah lar...janji dpt tukar2 nombor tepon, bole lagi still in touch kan...nak jumpa mcm payah bebenor, sms n calling2 jelah. sore raja kat tepon mcm irwan shah tau...kalah dj!! sbb tulah agaknya sarah tergila2 kat raja...wakaka...ke sbb dulu raja ternampak 'tutttt' kat kain sarah..ahaha...roh syaiton sudah sampuk i...(ila kalau tak tgh menyengeh, mesti tgh blurr skrg kan...lin jgn gelaks!).

tapi yg i terkehel cket ngan budak raja nih, kan buleh raya tahun lps, selamber ajer dia anto sms kat i ckp- tahun ni tak beraye umah a**p ke? ...nyaris meroyan gak la i time tuh, terus forward sms tu ke boy ngadu...uhuhu...boy gelaks ajer n suh bgtau raja tahun ni raye ngan boy. tp i tak syaiton okey...takmo penpanjangkan gosip murahan (cewah ayat takleh blah...) so, i pun sinopsis kan la kesah i ngan gagak yg dah kawen ngan awek lain tu...raja terkial la jugak n juz ckp kat i- dah takde jodoh... i sabo jelah. bkn raja sorang je yg 'terkehel' camtu, ramai lg. satu keje lak i nak explain kt org. tabah jelah kan...dugaan idup...sob sob sob...

No comments:

Post a Comment