Wednesday, April 8, 2009

Yeay...ada sudah..

Yeayy...akhirnya dpt jgk beli gajet utk kegunaan membaca. Booklite atau lampu utk membaca nih, kalau ada baru best nak baca buku. Sebab kalau membaca kat tempat yg tak cukup terang, mata bole jd rosak...mcm mata tuan kechik yg tua sebelom waktu...(ehehe, dah cukup 15 episod pen'jaja'an ke..??!) So, kenalah jaga mata kan...nak guna lama tu...Nak guna booklite ni senang jer...klip kat tepi atau atas buku mcm dlm gambar nih...pastu, on je lampu dia...leher dia adjustable tau...ikut sukak la nak suluh tang mana pun...tadaa...barulah best cket nk baca buku gitu..


Memula td ingat nak beli kat MPH...ada booklite yg color pink lagi...tp agak pricey, Amoque ckp mcm membazir ajer, baik beli lampu meja...so, i pun dgn sedeynya tak jd beli. Lepas blah dr MPH, i ala2 membawa diri ke bahagian brg2 elektrik kat subang parade. Tetiba terjumpa plak booklite nih...rege lagi murah...separuh dr rege kat MPH td...

I rasa Tuhan sayang kat i la...tahu i nak sgt booklite nih...dlm tak mencari, bole plak terjumpa kan...so,i rembat la satu...muahahaha... sssssssuuuuuuuuukkkkkkkeeeeeeee....Alhamdulillah.

Dah la naa...berkobar2 nak baca buku nih...bubbye.

No comments:

Post a Comment