Friday, May 8, 2009

chakk..chak...woody wood pecker...

Salam dearest all...Hope you guys r well n in a good health. Hows everybody's wikdays?? Mine was ok, had to do some work...n study cket2...almaklumlah, exam around da corner. agak panas lately nih kan...panas cuaca n 'panas' iklim politik...but i'm not going to touch pasal politik...udah2 la story kat berita...kat blog nih, kita chill...santai-santai naa...

i ada story pelik mau share ngan uol...semenjak-2menjak nih kan...hampir setiap pagi, ada sekor burung kechik nih dok terpatuk2 kat cermin tingkap bilik i tau...udah mcm woody wood pecker.. (ini story burung benaran hae...jgn plak kang ada yg corner tang lain, dok melucah la pulak...so, i warning siap2 k...dan story ini tiada...diulang skali lagi...tiada kena-mengena langsung ngan tuan kechik...kihkihkih...ini story pasal burung kechik...jd, siape2 yg nak 'corner'2 jgk, corner at ur own risk k...)

Burung kechik nih, akan stat terpatuk2 kat cermin tingkap bilik i biasanye dlm kul 8 lebih atau dkt kul 9 pagi...i rase pelik, ape kejadahannyakah yg ia terpatuk2 tu...nak kata ada dedak ke, cacing ke, mmg takde la kan...pastu, takkan burung tu dok asah mulut dia kat cermin tingkap i plak kan..ape kejadahannyakah??! dan yg peliknye, bila i nak snap foto burung tu, boleh plak dia terbang tempat lain...mcm tau2 je dia ada org mau amik gambo dia...padahal, cermin tingkap bilik i tinted okey...patutnya, burung tu tak perasan la kann...

slalu klau i tgk burung tu secara face to face, bole ajer...tak pun terbang ke lain...siap bole nampak, kat tengkuk dia ada color kuning2...so chomel. bila i perlahan2 raba my camera nak snap, burung tu mcm dapat sense...terus terbang ke tempat lain...bila i letak balik camera, dia dtg balik...i amik camera, dia terbang lagi...i simpan camera, dia dtg balik...patuk2 lagi. ohooo, so pandai naa...

dan satu lagi yg i pelik...tak tau la suratan atau kebetulan kan, tiap kali burung tu dok terpatuk2, means pada hari itu poket i ada cket 'masyuk'...ngeh ngeh ngeh...makin menjadi2 burung tu dok patuk tingkap bilik i, makin lebat la yg 'masyuk' tu...muahahahaa...sbb tu, i merelakan sajer burung tu patuk sesuka hati dia...jgn sampai pecah cermin tingkap udah ler naa...tapi, ape kaitan burung kechik ngan poket i...rejeki kan di tangan Tuhan...

tak kesah la kan...janji, ada gak story i mau share ngan uol...story yg tak tercapai akalku...ehehehe...best tak blog nih ?! entry story pasal burung pun ada...muahahahahaaa...

Kepada semua ibu2 yg tersayang...Selamat Hari Ibu naa... take care, bubbye....

No comments:

Post a Comment