Friday, May 22, 2009

kisah semalam...

semalam...pagi2 lagi i dah dikidnap oleh abang i sendiri...kuar umah seawal kul 6am, hantar my SIL pegi keje kat hospital selayang...then, terus ke Serendah amik abah...pastu baru gerak ke sabak bernam...ada urusan cket...

papa (abang i) jadi driver semlm...ehehe...i jadi 'mem' besar di belakang, abah jd co-pilot huahuhua...lalu mana ntah, i pun tak tahu...jln teruk betul, tak siap lagi...nak elak jamn punyer pasal, sanggup nih redah jln camtu...tp kejap je jln cenggitu, lepas2 tu jalannya okay jer...

si 'dua-bradik'- ajim & yaya haruslah ikut sama... budak berdua nih mmg excited jer klau bab travel2 nih...giler punye gigih bangun pagi2, siap mandi2...klau pasal berjalan, bgtau je dorang awal2 nak pegi sekian2 tempat, dorang okay ajer...sonang yoo...kekdahnya, kita juz setkan aje dlm mind dorang, ckp 'esok nak pegi A... sape tak bgn @ lmbt...tinggal..' so, dorang takde la nak rengek2...bila kena kejut pepagi...kejut-bangun-terus cargasss...mulut pun stat potpetpotpet...

asalkan bawak 'bekal' soft toys,dorang bole je melayan kebosanan sendiri dlm kete...achik dorang nih jugak yg giler bosan...siap sempat tido2 lagi...yg dorang plak, hepi ajer, mulut tak henti2 bercakap...

ntah apela yg ajim temberangkan si yaya tuh...i pun tak paham...see, budak2 nih pun boleh je pakai seat-belt duduk kat belakang...bukan mcm 'orang2 tuu..', yg tak reti2 pakai seat-belt..(uol tahu la sape uol kan...)...eheheheheeehhh...jgn sentap naa....saje mau nyakat...

tgk la tu...kete penuh ngan mainan dorang je tau...sempit arhh woii...ajim kan, pantang nmpk mamarazzi nih pegang camera nak snap gambar dorang...mesti dia nak posing punyer...nepiu terlampau sungguh la mu nih ajim wehh...

kat atas nih aksi2 masa odw to SB...sebelum meeting ar...lepas meeting, gedebuk-gedebak...terus cabut...coz abah ada few places lagi nak pegi...

kitorang berkejar ke pejabat tanah dulu...gambar xtvt masa meeting, pejabat tanah, court, masa mkn...takdo la eden snap...gilo ko?! kang abah den bagi jelingan makrifat...alamat terencat la tumbesaran eden...hikhikhik...dah gedabak cenggini, nak besar camno laei?! haippp...

bagi i kagum2 sat...tetiba terharu, negeri selangor ada lagi kawasan ijau2 mcm kat kedah nun...nampak mcm sawah padi, tp konpius...ada ke padi yg tumbuh eykk?! tak kesah la beb...janji view ala2 kampung tu ada lagi kat negeri ku ini....kekdah, klau artis2 nak shoot time raya2 tuh, takyah la nak pegi jauh2 nun...ehek2...bole je buat kaedah menipu kat situ..

'singgah-menyinggah' gerai2 tepi jln adalah rutin wajib klau kitorang travel ke kwsn2 ala2 kampung gitu...pantang nmpk, mata pun dok blink2 jer...masa nih, abah tgh gigih cari pisang...borong bah borong..jgn tak borong...

balik dari SB, kitorang singgah Serendah lagi coz abah tertinggal dokumen yg nak dibawa ke shah alam...boleh camtu?! cuba klau kitorang yg tertinggal dokumen, sure kena bebel 4hari 2mlm...uhuhuuuu...

tapi masa lalu kat rawang, dah terang camtu barulah nmpk rawang skrg dah mcm area ofis kat ipoh - greentown business centre...haa, member2 ipoh klau bace nih agaknya tgh dok '..owh...camtu...'. dulu rawang pekan cowboy jer(mcm manjoi...hikhik)...ape ajer la yg boleh dicari kann..... skrgggg...mcm2 ada!!

setle urusan di shah alam, kitorang pun gegas la balik sebelum jln stat jamn...masa odw balik tuh, yaya dh stat lentok2...dan dia org pertama yg tumbang...
time nih...ajim masih lagi maintain...menahan mata dari tido...tp tanda2 akan tumbang sudah ada...

siap buat aksi 'kenak' dia...dok acah2 menyiku adik dia yg dah tumbang tu...lawak tul masa nih...roh syaiton dah rasuk i -punye la gigih kacau yaya tido, siap letak pink panther kat atas kepala dia...tolak2 kepala dia ke kiri, ke kanan...main bukak2 kelopak mata dia, nak suh bangun, takmo bg dia tido...tapi, dia tattappp ngan aksi tido mati dia...ajim jd partner in crime i...ewahhh...

misi utk menggagalkan cubaan tido yaya tidak berjaya...akhirnya, ajim dah penat... surrender dulu...buatla aksi 'world peace' dia...sbb dia pun mcm dah tak berdaya nak menahan mata dr tido...

skali yaya terlentok di bahu achik...cehhh...manje sangat la tu...ajim plak dah stat 'hangguk2, geleng2' dia dah tu...dan tak sampai brape minittt...tuptup...
yayyy...dua-bradik tumbang jua akhirnya...time nih jelah suasana dlm kete jadi sunyi-sepi...kalau tak, ada ajer benda dorang nak story, nak tanye, gelak2...ntah ape yg lawak ntah...beriye2 dorang ketawa, kita nak marah pun tak jadi...dgn kita2 skali ikut jugak dorang ketawa...dah tido camtu barulah nmpk mcm budak baik cket..muahahahaaa....

sekian laporan dari saya naa...bubbye.

No comments:

Post a Comment