Saturday, May 16, 2009

Ngedate bersama Liza...

story pasal semlm baru arini dpt wat entry...semlm tak sempat, jd delay arini...semlm i p lawfac library lagi, study...exam around da corner maa...so, cam biase la. pepagi, keje i buat wake-up siren kat liza dulu...ehehe. dlm kul 9 lebih baru i gerak p um...


jln agak jamn panjang kat traffic-light depan KGPA . ntah apsal byk benor kete yg dok parking kat tepi jln near petrol station situ...kat luar eastin hotel pun byk yg parking tepi2 jln tuh...hari jumaat carpark mahal ke??

sampai um, i tak terus tuju ke fac tapi singgah kat KPS sbb nak ke pekan buku...ingat nak brunch skali, tp masa call liza dia ckp nak brunch sama2 la pulak...so, i gegas la p fac. tu pun sempat lagi hantarkan sorang mamat cina ensem yg nak p IPS (tempat for post-grad prog.), dia sesat tak reti jln daa...seb baik dia ensem kan, mau jugak i tlg tunjukkan jln...if tak ensem, i jwb "entah tahu" jer...wakaka...silalah keji i...ahaha.


sampai2 kat fac...nampak ada satu kete Rexton, my dream car tuh...ohohoo... i suspek mesti Liza punye kete...ehehe...skali, mmg betul...i pun cepat2 park kete i, dgn pantas matikan enjin segala...pastu gegas ke kete liza ckp - liza...jgn mati enjin lagi... si liza mcm terpinga2 tanye i - naper..?? i pun ngan kesipu-maluan, dok sengeh2 n buat muka seposen...ckp kat liza - jom arh bawak aku seround naik kete nih...ehehehehhh ...sambil buat aksi kucing, manje menggoda...auwww...


akak liza pun ngan baik hati nye bawak la i ronda2 um ngan Rexton...yay!! yiiieehhhaaaa...silalah jeles...

ada satu lagi gambar masa kat dlm kete tuh...tp i tercicir nak upload daa...

bagi i kagum n perak2 sat naa...masa kat dlm Rexton tu, rasa gayat pun ada...muahaha...tinggi...ehehe...i siap ckp kat liza - aku rase mcm naik trelar arhh...ahahahaaa... liza pun pakat gelakkan i... tp serius owh, i rase best jer naik kete tuh...kira 4wd yg paling siok i penah naik...tak sama tau ngan CRV ke chirokee ke unser ke...kembara lagi arr...oppss...ehehe...

dah sudah ronda2, kitorang p brunch kat cafe...then, baru masuk library study. tp semlm ada cket kechiwa la...level yg kitorang slalu lepak, dorang tutup. so, kena la pindah ke level lain. kitorang lepak kat level 3. tak best sgt, coz takde desk...yg ada table jer...so, i ngan liza lepak table yg sama...

sempat snap liza ngah gayut kat tepon dlm library...haippp...aku report kat librarian kanggg...muahaha..

ehehehehhh...cewahh...akak very da garang owh masa study...takottt!!! hoccus- foccusss...

nih lah pemandangan level 3...celah2 jer...kerusi kat atas table tu sbb ada keje2 baik-pulih, dorang baru lps baiki lantai ke hape ntah...

tak lama lepas kitorang lepak situ, ternampak lak kelibat classmate masa kat anderson dulu...sape lagi, si alfonse la...dia buat CLP skrg nih...memula, i ngan kejinya malas nak p tegur dia...tak kose...malas kacau2 orang nih...so, perati dr jauh jer...

i pun gigih la curik2 snap foto dia utk tatapan uol member2 andersonian semua. tapi, mamarazzi ini telah kantoi...skali dia perasan, gara2 camera flash...so, mau tak mau kena la i pegi menyerah diri kat dia...hye,hye,bye,bye...sembang lebih kurang ajer...pastu, dah sambung study...

dlm kul 4.15pm, i ngan liza cabut balik umah...

sebelom balik umah, i singgah bukit jelutong mcm biase sbb mama pesan kat i, belikan mihun goreng 4 bungkus... ada rasa tak puashati ngan mamak tuh...i 'terkena' lagi...ingat tak dulu i ada penah story pasal mamak nih punyer 'sengal' amik order...lps 3kali 'terkena' ngan mamak tu, ada sekali tuh ok ajer dia buat mihun tak pedas...budak2 leh makan. tapi semlm, mamak tuh buat hal lagi...mihun pedas yg amat...padahal dah pesan takmo pedas...mamak tuh siap tunjuk lagi, ape yg dia tulis...i pun confident la ingat hal mihun pedas tuh takkan berulang...skali kat umah, budak2 makan mihun tuh sampai nanges2 ckp pedas, takleh nak mkn...cisss!!



seb baik, seblom balik i ada snap gambar restoren tu..ehehe...sori la mamak oi...i jaja gambr restoren u...mau revenge!! muahahaha...sape suh buat jahat ngan i kann...

tu jelah story basi semalam...bubbye...



No comments:

Post a Comment