Wednesday, May 27, 2009

Penatnya arini...

Uhuhuhuuu...arini penat sgt...i baru balik dari ipoh nun...ingatkan pegi sabak bernam ajer sbb semlm abah i call ckp suh siap dlm kul 12-1pm, amik i pastu terus cabut ke sabak bernam...ada urusan cket...

so, arini i pun bangun la pepagi...coz nak wat cket laundry...and wat auto publish utk blog i nih...kan kaedah ngelat nak update blog...haruslah buat persiapan 'juz in case' cenggitu...tp, nan ado...baru kul 10.30am, dah call i kata nak amik dah, lagi bape2 minit nak sampai umah..kan buleh???

i ngan blom mandi lagi time tuh, gegas2lah bersiap...udah mcm citer badul jadi askar dlm hutan tuh...cucitcitcitcucitcit...tadaa...dah siap mandi...

baru nak pakai baju, fon i plak ringing...kekasih gelapku - tuan tey yg call... (tuan kecik wehh...silalah kagum naa...). sambil jawab fon dia, sambil tuh jugak i bersiap pakai baju bagai...and at da same time, dgr bunyi hon kete kat luar...means, abah i dah sampai ler...ngan abg i...i dok hegeh2 lagi bersiap, kunci pintu dapo segala...laundry pun tergendala...tey plak still online...alahai...tp seb baik pastu dia pun ada hal nak setle....so, selamat la i...i bukan pe, dah klau org call sembang pasal study nih, tak sampai hati lak nak 'potong' line tu...

pagi td mmg agak hotline gak la fon i nih...memula mr.sathia call i...sembang pasal notes&study...aritu lps i interview kat jpm, dia ada call tp tak dpt sembang panjang, byk gangguan...so, arini sambung balik...pastu, tak lama kendian sue plak call i...bgtau dia MC arini, ingat nak ajak i pegi study kat library...tp i xdpt pegi...sori naa sue...

agaknya sbb abah n abg i dah lama tunggu kat luar (ala..dlm 5-10min jer...kecoh!!), skali...abg i call daa...maka, bergegas la i kuar umah walaupun ngan rambut serabai lagi tak bersikat...heh heh heh...kasut pun pegang kat tgn weh...bayangkanlah!! dah kelam camtu, masa dlm kete baru tersedar camera i takde dlm beg, tertinggal kat umah...uhuhu...tak syok arhh...tak dpt jd mamarazi arini...maka, tersia2lah kepenatan i arini...terus potong mood i...

dah la camera tak bawak...sampai sabak bernam baru i tau kitorang akan terus pecut ke ipoh...uhuhu...lagi ar i tambah 'bengkak'...tak dpt 'jaja' view kat ipoh dlm blog i nih...arini kat ipoh pegi byk tmpt lak tu...mcm2 benda yg i dok terpikir nak story...tp dah tak dpt snap gambar, story aje kang buat letih uol nak berimaginasi jer kan...?!

jadi, takyah la story...cukupla i bgtau uol ape xtvt i arini...yg sememangnya amat meletihkan...rasa mcm masuk explorace jer arini...dpt satu klu, terus cabut ke pitstop lain utk klu2 seterusnya...travel 'balik hari' dlm tempoh yg sgt singkat, sungguh meletihkan...

esok jelah i berupdate sakan naa...arini tak larat dah...bubbye...


No comments:

Post a Comment