Wednesday, May 13, 2009

takde benda nak story...

chakk...sihat dak??

Arini i bertapa di law fac library lagi mcm semlm...selagi belom tutup mata, study...study...study. Arini konsep study "berdua lebih baik"...muahaha...sbb study ngan Liza saje. Sue gigih pegi keje arini.ehehe. Sue, ampunnn...jgn marah naa...

Mlm td i tido agak lambat la jugak...tp pelik, pagi ni bgn tanpa rase ngantuk n tanpa rase nak tido lagi je tau..lps smbhyg suboh, terus mandi...tanpa heater tau, silalah kagum!! pastu, siap2...tgk jam, terawal la pulak...nak gerak p um pun, tgh waktu puncak, wat sakit ati je nanti sangkut kat jamn. so, i pun lepak2...tenet2 dulu. dlm kul 7.48am i call Liza bg 'wake-up siren' kat dia...ehehe...bising la minah tu, sbb arahan dia mlm td suh gerak dia tido kul 8. (sori, babe...arini siren terawal...muahahaaa )

Dlm kul 9lebih baru i kuar umah gerak ke um...time nih, traffic-jamn agak lite2 saje...takde la hazab nak drive...Alhamdulillah... See, idup kat kl nih simple if kita pandai time management...ecececehhh...


kete mmg byk...tp lalulintas lancar jer...i pun drive dgn senang hati nye...bila hati senang, baru la tenang nak study...betul tak..? pagi2 kita jgn stress...if not, stress tu membawak sampai ke mlm la jawapnya...

Arini i masuk um ikut jln belakang...sbb ada tanda2 jamn sblm masuk um pj-gate. See, bila hati senang, kita dlm keadaan tenang...kepala pun laju je berdesup pikir jln alternatif... Lalu jln belakang, maknanya kena la mencelah2 fakulti lain...memula redah fakulti bhs dan linguastik (betul ke ejaan nih..? opps...)


pastu, leh nmpk fac sastera dan sewaktu dgnnya...( hallamak...tak brape nak ingat nama fakulti lain...Hanna, tolong bg ingat naa..). Lalu gak fac sains, tp tak sempat snap gambo...bahaye, coz ada construction n nak masuk main road...so, i citer jelah...uol guna imaginasi sundri. Dah masuk main road, biasa la...view dia, kiri-kanan...ada kompleks perdana siswa...exam hall...dewan tunku canselor(DTC)...rumah universiti...asasi sains...mcm2 ada...kena 'tawaf' dulu baru sampai lawfac...if masuk ikut kl-gate, lawfac ar jumpa dulu...gitu konsepnya.

tadaa...dah sampai law fac library...saje snap bg nampak celah cket jer...muahaha...

tak lama lepas i sampai fac, liza sampai...dia sampai2 je terus menonong ke cafe...sampai tak sedar i snap gambo dia..ehehe...siap call i nih tanye i kat mana...padahal kete dia parking space 1 lot parking sebelah keta i dan dah tentu2 i maseh dlm kete...enjin pun tak mati lagi...buleh dia tak prasan?? Inilah yg dikatakan "cafe kata mari,kete kata pegi"...wakaka..kitorg makan skali harung pakej for lunch, takyah buang masa...

lepas 'brunch' me n Liza terus tuju ke level 1 library...kat port kitorang biase lepak...arini i dok kat desk yg Raj slalu lepak...ehehe...'abang' takde, 'adik' take over la...hihihi...sukeee...desk nih, best cket, sebelah tingkap...ada carpark view...boring2 leh skodeng sape baru sampai fac, kete ape yg masuk...bole rehat2kan mata...ohohoo...

ni la keadaan desk i bila study...kelengkapan musti pelbagai...pen, pensil case (mcm2 ada dalam...harus pink color, baru semangat mau study...hoho),highlighter, notes, ruler kena ada ( simbolik tu...bg yg mengerti..), gula2 mint (buat ilang ngantuk...dan buat 'hidangan' kpd kwn2 yg rajin singgah kat desk i...wakaka) dan segala yg ada dlm poket harus i kuar kan, display kat atas desk...dah mcm habit...kunci kete, handphone...jam kt tgn pun i tanggal, display atas desk gak...

arini 'break' kul 1 lebih, kejap jer sbb nak basahkan tekak...minum 'tapau', lepak luar cafe je...


arini dlm kul 2.30pm, tetiba ujan turun ngan lebatnya...pehh, rasa nikmat jer...idakla panas bila kuar library kan...leh sejukkan kete basah2 camtu...arini liza drive kete gen2 itam tu...kete i yg space satu lot belah kiri dia...tak nampak, daun2 lindung...

agak lebat jugak le ujan ptg td...kejap-kejapan jer gelap. me n liza plan nak cabut balik umah lps ujan berenti, takut jln jamn teruk klau balik lps opishour...so, dlm kul 4.30pm...agak2 ujan dah reda...kitorg pun cabut lah...

i terus balik shah alam...tanpa jamn...yay!!

tapi singgah bukit jelutong sat, cari makanan seblom balik...tu jelah kesangapan i satu arini. Nape i gigih story pasal um arini? sbb semalam dgr berita, ada citer pasal 100 ranking terbaik...ada 5 U m'sia yg termasuk dlm senarai tu, UM still 'terbaik' antara U kat malaysia nih...follow by UKM...So, congrats!! Teruskan tradisi kecemerlangan UM naa...

p/s : Congrats buat shelly's mom...

No comments:

Post a Comment