Saturday, June 27, 2009

bersiaran dari library...

chakkk...ahahahaaa...

lama owh tak update blog nih..."i'm sorry..." (sambil tgn mengepit di dada...gaye amir RL tu..) arini bersiaran dari lawfac library...lama owh tak jejak sini sejak jd org gomen nih...memanjang bz nye. takpe...takpe...semua org ckp kat i situasi bz2 nih sementara ajer...sebab i org baru, dorang nak kasi expose lebih cket....nanti dah lelame, siap leh goyang2 kaki...miahahahaa...so, i pun think positif jelah...

tapi mmg terase sesgt owh...cabaran betul life i skung nih...mana nak travel hari2 shah alam-putrajaya lagi...nak catch-up keje2 yg totally i tak expect pun satu hari i akan buat...kena stayback sampai mlm lagi...kursus itu-ini, sana-sini...dengan exam tinggal bape hari je lagi tp i byk lagi topik yg tak abes cover lg...few days nak dekat exam nanti, i kena out-station plak tu...in between exam pun ada kena out-station gak...uol juz imagine jelah caner i bakal terkangkang nanti ye... (sila jangan berfikiran lucah hae...) ...tu tak campur-tolak lagi kena bersosial ngan staf gomen yg mcm2 pe'el lagi...mcm ada satu burden tau bila kita kena pliz sumer owang...yarkkss, so not me ok...

takpe lah...nanti lelama okay balik kot life i nih... (cewah...ayat nak sedapkan hati sendiri...) uhuhuhuuuu...paler rasa berat n pening2 je nih...tp terpaksa bertahan...

wokeh la...mau sambung study...to be continue naa...bubbye...



p/s: my fren Ila baru bukak blog...clap clap clap...welcome to da club...uol silalah jenguk kat ila_anderson hae...

Tuesday, June 16, 2009

ole-ole dari shelly...

arini kat ofis i ada sambutan hari Q...so, kitorang berkampung kat dewan jelah...takde ar keje2 kat dlm ofis...mcm hari penyampaian hadiah masa kat sekolah2 dulu...ehehe...makan-minum pun disediakan gitu...tapi part makan i tak join, sbb rasa tak comfortable...tetiba rasa mual je bau makanan tuh.( maybe sbb perut i dah kenyang sgt kot...sblm bertolak gi ofis i dah mencekik nasik lauk asam pedas mlm td kat umah...hoho) so, i pun lari ar balik ofis...dok kat ofis i study cket2 for exam lagi baik...lagipun dah janji ngan shelly nak lunch sesama...

tapi, bila i tak join sesi makan tu...jadi isu lain ar plak. ada mmbr ofis bgtau, ada sosek2 kata i sombong...takmo bergaul ngan dorang...mkn nk kat tmpt yg kelas, bawak merce la katakan...chaitt, lantak dorang lah...i don't give a damn!! ( pinjam ayat shelly dolu2...hehehe...)

i lunch date ngan shelly n her hubby-yusri di alamanda...(thanx lah shelly-yusri weh...bawak jenjalan arini...walau pun mcm kelam-kabut jer kita kan...) dorang dtg amik i...hehe...sbb i mmg tak tau jln2 kat putrajaya nih...brape kali dah org dok ajar, tp tak masuk gak dlm paler...hikhik.

jumpa shelly td, skali dia bg souvenir dr indon daa...kain buat kebaya kot...color pink lagiii...hikhik...sukeeeeee...TQ yunk!!!

tp, bila i balik umah...belek2 kain tuh...adusyhhh...meriahnya!! nak buat baju for raye2, kang org kata ngalahkan artis/selebriti gomen plak ke kan...hakhakhak...(shelly weh...aku simpan utk buat baju if ada org nak masuk minang nt lah hae...sayang owhhh...)

masuk kali ni dah bape kali owh shelly beli2kan utk i if dia pegi coti2 nih...dulu dia penah bg i beg, dia beli masa dia pegi jepun...pastu, masa shelly gi india (mumbai hae babe...?), pun belikan kain sari...baru nak anto ke tailor, buat baju...hehe...kali ni, dia pegi animun pun, ingat jugak dia nak belikan utk i....huhu...terharu owhh...

jumpa arini, sempat gak i tgk gambar wedding shelly-yusri...fuiyo, mcm baju pengantin aidid-norzie...huiyooo...rugi lak tak pegi reception dorang aritu...tgk gambar pun dah meriah...alaa...nak wat caner, sabtu tu bos kechik i dah suh i dtg ofis setle keje...uhuhu...sori lg skali shelly naa...



Sunday, June 14, 2009

Jaja sms saje...

miahahahahaaa...lama owh tak jaja sms dari tuan kechik...arini tetiba roh syaiton ada mari...mau jaja sms dia...tuan kechik weh jangan marah naa i jaja sms u...miahahahahaa...lama tak jumpa kan...syaitonkan u thru ur sms jelah hae...nanti jumpa, kita revenge...hakhakhak...

i baru nak brekfas, tetiba masuk sms dari tuan kechik...silalah baca...ehehehehe...

T.Kechik : Geram ar tgk karen...
I : xkan tgk je kot...
T.Kechik : Bole lebih ke?hahaaha
I : Tgk pd skill u ar...miahahaha.Prof talat ensem x arini?
T.Kechik : Hensem je...i nk upgrade skills ar nie...u ktne?
I : ( tak ingat i reply ape...hehe...dah delete...)

tetiba tuan kechik sms lagi...

T.Kechik : Jom minum...
I : Ajak le karen..
T.Kechik : Ala...
I : Ajak je..ckp-can i buy u drinks?Wakaka..i kt sh alam ar u..xkan nk drift ke um semata2 nk minum..
T.Kechik : Nnti abis jumpa...class tgh abis...
I : Kt sh alam leh ar, tp bg i msk lauk ajim dl naa..

senyap kjap...tak lama lepas tu, dia sms semula...

T.Kechik : Pakai tudung beb...
I : Kuang asam..sape bgtau u ni?
T.Kechik : i kan polis...baiknya dia...hahaha
I : Takmo jumpa u :-p

senyap sekali lagi...then...

T.Kechik : Dtg x ni?
I : Ke mana?
T.Kechik : Alahai...ok la c u next time...da jadi p.tadbir pun masih perlu dilatih ke?hhihiihih
I : Skali lg u sebut2 psl p.tadbir, i silambam u..huh, dasar kbsjd r**b betul ar u ni..
T.Kechik : Marah ke?
I : Blom mrh lagi..br thp bengang je. Takut ke?
T.Kechik : X takot pun...kalo mrh i nk kung fu...
I : eleh..mcm la i xleh kungtao blk..ada bran..?!
T.Kechik : Bole try..
I : ok..tarak hal..kita jumpa kt simpang..miahaha..gelak syaiton sdh tukar!

senyap lagi skali...tuan kechik pegi lunch kot time tuh...tak lama pastu, dia sambung sms lagi...

T.Kechik : Karen kena ragut...
I : u jadi hero ke?
T.Kechik : Xla...i jadi peragut...
(i dah tau sebenarnya dia nak cakap ape...tapi saje jelah layankan "sahabat karib" ku yang sorang ini...dlm kebosanan kat kelas lah tu...)
I : ragut ape?
T.Kechik : Hati...
I : Sempat ragut hati je?mmg skill xpower...miahaha..upgrade lg naa
T.Kechik : Hehehe...xpa xpa...slow2...
I : Eleh..hehe..xde pick up hae?

terus senyap...hehehe...tuan kechik kalah kena bahan ngan i arini...yayyay, i menang...miahaha...
tuan kechik wehhh...jangan serik sms i lagi naa...senyummmm....

Saturday, June 13, 2009

citer arini...

chakkk...fuiyo, lama owh tak update blog...uhuhu...sori uol. badan penat sgt maa ulang-alik shah alam-putrajaya...

macam2 owh pengalaman i diswik...dari handle meeting orang2 besar gomen nye, kena stayback kat ofis sampai malam...esoknya i melepek je kat ofis...ahahaha...bos kecik bagi i masuk lambat sejam tapi i gigih jugak dtg pagi mcm biase...coz pikir, dia bagi masuk lambat pun lewat sejam je baik takyah kan..?! so, i ingat nk dtg mcm biase tapi tido dulu kat dlm ofis...tapi planning 'lari' daa...tak sempat tido, member ptd dah call suh dtg ke ofis bos besar siapkan pindaan keje2 mlm sebelum tu...uhuhu...

masuk tghari...i tiada ketahanan lagi...skip my lunch semata2 nak tido dlm ofis...dapat tido kejap pun jadi la...belah ptg, i punyer mengantuk jadi serius kronik tahap gaban...mata celik pun, tapi kepala takleh nak pikir apa2...bos kecik i bg arahan pun, masuk tinge kiri kuar tinge kanan jer...bila dia tanye, i jadi blurrr...ahaha...sudahnya, klau dia ada nak mintak i buat apa2 dia akan tulis nota arahan...wakaka...padan muka!! sape suh dia suh i stayback sampai tgh2 mlm kan...hambikkkk...

tapi bos kecik i ni ok sebenarnya...cuma kadang2 jer dtg dia punyer sengal, dia jadi senget...miahahaha...dah dia tgk i dah melepek, ptg tu dia 'lepas'kan kitorang awal...tapi, sempat gak dia bg i ayat takleh blah... ckp - haa...tulah, dah bagi dtg lambat suruh rehat...degil, dtg jgk awal...kan dah ngantuk... ( dlm hati i menjawab jgk nih...dah kata i degil kan...-eleh, takat lambat sejam jer mcm lah i bole tido lena kan..?! len ar klau dia bagi cuti terus...waseh...)

semalam, dtg lagi dia punye sengal...boleh tak, i ngah serius buat keje ngan ptd lain, tetiba dia pandang i pastu dok gelak2...ape jadah ntah?! i pun selambe je tanye dia... -apehal lak gelak2 nih?? see, punyelah takde budi bahasa ngan bos i nih kan...ehehe...bos kecik i tu pun terus geleng2 kepala dia...gelak2 lagi...senget kan??!! iyelah, orang tgh serius buat keje alih2 dia sorang jer yang gelihati tetiba, pandang i pastu dok gelak sengeh2...tak ke senget namanya tu...ahahaha...ape, dia ingat dia pakai baju melayu tu ensem sgt ke??!!! ( memang pownnn....muahahaha...tp, ade i kesah..??!...ohoho...baju melayu mmg kelomahan i tuhhh...)

seb baik lepas setle keje tu, i kena pegi sesi orientasi kat unit lain...dorang bawak tour satu bangunan XXXXX n kenal2kan ngan staf dari unit lain...so, takyah la i nak ngadap bos kecik i yg senget tu...seram owh, takut jangkit kesengalan dia tu...miahahahaaa...

balik dari roadtour tu... (cewah, mcm gempak jer kan...ehehe...dh lama tak bg uol ayat mcm hagham kan...) dah abes ofishour sebenarnya...masing2 dok kalut nak balik umah. skali terserempak ngan bos kecik depan lif...dia tegur, bgtau nama i ada dlm rowing competition XXXXX team list...so, dia cakap - make sure u menang tau... (ek eleh...sukati dia je nak arah2 i kan...nak make sure i menang patut masukkan la nama i dlm referee list...ahaha...kan senang i nak lantik diri sendiri jd pemenang...derr...ni i cakap dlm hati jelah...ehehe...depan dia, i wat muka sadin...) ...dia dah masuk dlm lif pun, mulut tak henti jugak nak bercakap nih...kata klau menang nanti belanje minum...

so, arini i pun gigih la ke putrajaya kul 7am utk join ofis i nyer rowing team...ehehe...serius, i have no idea nak buat ape...bawak badan je...wakaka...dorang suh i dok dlm boat tu n control direction boat tu je...apentah dorang panggil, i tak ingat...nanti la bila i dah terror i bgtau uol naa...ke uol dah tau itu dipanggil ape, i sorang jer yg tak tau lagi?! ehehe...


ni lah pemandangan venue pertandingan rowing tu...ape ntah namanya...i tak familiar lagi ar nama venue2 kat putrajaya nih...

ni lah geng2 ofis i dari pelbagai unit...budak2 nih suke ajer nak wat pose sengal dorang...sori arh, gambar kurang memuaskan...kate jerebu...hikhikhikhik...

ni lah awek yg telah meracun i utk join rowing...staf kat ofis i yg paling sempoi...mamat kat belah kanan dia tu la orang pertama yg dok promote kat i suh join rowing...1st day i lapor diri kat ofis XXXXX lagi dia dah gigih ajak join rowing...


team mate rowing i...satu team 5orang, yang kayuh 4 org...i tukang tgk jer...wakaka.

masa nih pagi lagi...tgh tunggu turn...so, lepak2 jelah...

time nih, i punye la malas nak bangkit amik gambo betul2...hehe

haa...ni lak team lelaki...

masing-masing baru nak ready2...coz team lelaki yg compete dulu...

ape2hal...posing dulu sebelum rowing naa... hakhakhak terserlah kebuncitan sorang tuh...

pose ngadap tasek lak... layankan jelah...

skali tak cukup tuh...pose lagi nih...

yess...jantan terhangat di pasaran...

ape2hal kena menang gaye dulu ar kan....??


to be continue naa...




citer arini tak abes lagi...

time nih dorang ngah gigih angkat boat nak masukkan dlm tasek sesama...

i tolong gak ar memana yg patut...hehehe...tolong tgk dari jauh daa...time nih cuaca memang panas...walaupun dah gigih sapu sun-block bagai...tapi tattap i tak sanggup nak berjemur sgt...


timmmm boooo...time nih, ngah masukkan boat dalam tasek...




tadaaa...boat dah masuk dlm tasek jugak akhirnya...tapi pastu kena angkat balik naik ke darat sbb ada posisi yg takde seat...ehehehe...satu keje plak nak mengangkut balik, tukar boat baru...kudrat dorang abes kat situ je...hikhik...ate, caner nak menang kan...dpt masuk semi pun jadi ler...



dah tukar boat baru...



suasana sebelum team lelaki start compete... uol layan arh gambar2 jer dulu naa...


















final check-up..

ape2hal salam2 dulu...wish2 gudluck bagai...semangat kerjasama gitu...




yang penting...kita enjoy dulu....toksah pikir hal keje....ehehehe...



lagi2 citer arini...

uol layan jelah gambar2 nih naa...



















time nih dorang tgh gigih bersiap sedia...ape yang penting...kerjasama...


lagi citer arini...

team lelaki compete dulu...so, i dapatla tgk dulu caner dorang rowing tuh...blaja on the spot ape2 yg patut...pastu, amik feel...amik feel...

cewah...wajah suka dorang bila dah siap ngan life-jacket bagai...sebelum masuk dlm boat tattap mau pose dulu...muahahaha...takleh blah betul arhh...

see, nampak tak betapa susahnye nak memakaikan life-jacket kat lelaki yg saiz bapak orang yg sebenar...miahahahahaaa...memerlukan kegigihan owh...hehe laarrrrrrrriiiiiiiiiiikkks
akhirnya...memasing pn dah siap sedia utk berjuang di medan tasek...wakaka...pose lagi...

masih bernafsu nak pose lagi...tak reti suspen agaknya dorang nih... klau team pompuan, kitorang dah suspen2...kelam-kabut...dia punyer huru-hara sampaikan kitorang lupa nak pakai life-jacket...menonong je masuk dlm boat...hehe...dh kat dlm boat baru budak2 lelaki nih teringat nak pass life-jacket dorang...wat suspen jer...

boat team ofis kitorang nombor 2...

jauh owh nak kena kayuh...dari tempat kitorang amik boat mmg tak nmpk...

ini la bos rowing...hehe.

pose bapak orang ye...cenggitu lah...

ni la gaye org yg akan mengemudi boat...yg tentukan arah tuju boat. i pun wat tugas yg sama la mcm mamat nih...control boat ngan tali tuh...ntah ape dia punye nama, i pun tak tau...cara dia sama gak mcm control kuda...ala2 stereng la....

masa kat dlm tuh, kita pakai stoking jer...org yg tukang dayung2, kena pakai kasut yg mmg dah terlekat kat posisi masing2...

sambung lagi nanti naa...