Wednesday, July 29, 2009

medical report Agil

uhuhuhuuuuu...semlm Agil dapat medical report dia....uhuhuhu...unexpected owhh...doktor cakap blood cancer...so, Agil kena wat kemo lah...botak la Agil nanti...uhuhuuuuu...

uol doa-doakanlah Agil tak ape2 naa...

Sunday, July 26, 2009

Agil masuk spital...huhu...

uhuhuhuuu...Agil admitted kat SJMC la pulak...laswik, dia kena tahan kat hospital selayang...i tgh2 exam time tuh, nasib baik ada gap sehari dapatla jenguk dia jap kat selayang nun...pastu, masa dia discharged pun i baru abes exam, so sempat gak la amik dia bawak balik...

masa kat selayang, ada 'insiden' cket yg bikin trauma kat Agil...nurse salah cucuk jarum masa nak amik darah coz tak jumpa2 urat yg betul...sampai 7kali kooo...tak jumpa2 gak...Agil pun apelagi, meraung laaa...i tgk kesan kat tgn dia, pehhhh lebam2...ngeri owhhh...Agil story, masa ngah meraung tuh, kebetulan Abah dtg...maka, tercetuslah 'isu' yg akhirnya membawak Agil ke SJMC...sekarang dikenali sebagai Sime Darby Medical Centre (SDMC)...


Nadia, tunang Agil keje kat SJMC...so, senangla dorang nak ngedate...hehehe...sambil sakit,layan ngedate...konsepnye...
cewahhh...time nih Agil cuba pose buat2 sakit yg terlampau...tp lakonan tak menjadi...miahaha..

cubaan 'lakonan' take two...pun tak berjaya jugak...lakonan still tak mantop...mama tak kuasa nak melayan...muahahahaa...

wajah pelakon yg tiada bakat 'anak wayang' langsung...lu harap kat nyanyi jelah klau nak cari makan pun Agil weh...

anyway adikku...get well soon...hopefully takyah le operation2 tu...tp satu yg i heran, Agil nih dah kat hospital pun nafsu mkn tetap maintain...nak mkn aiskrim cornetto la...ni Mama baru bgtau gua, lu nak mkn nasik kandar Jln TAR dari laswik lagi...satu keje lak gua nak ke sana p beli...Agil, agil...(sambil geleng2 kepala 34x)...sabo jelah...

Saturday, July 25, 2009

meowww...meowww...

yiehuuu...lama dah i pending story nih...takde masa tul mau wat entry...arini baru dpt wat entry nih...

umah i skrg dah ada kucing...bukan sekor...dua ekor owhhh...sekor itam, "black" nama dia...sekor lagi color kuning, nama lom confirm lagi...kenkadang dipanggil "yell"...kekadang dipanggil "low"...wakaka...semua nama tak kretip tuh angkara owner dia "Agil"...agil bukan kucing hae...agil tuh adik i...ahaha...perlukah i bgtau lagi???

meet uncle "black"...

"yell" a.k.a "low"...

"black" in cage...


"yell" upstairs...

"low" downstairs...

wakaka...jgn konpius naa..."yell" n "low" adalah kucing yg sama...umah kucing tuh yg double-storey bungalow...muahahahaaaa...statement mcm hagham...kelas kucing guwe kannn...



Thursday, July 23, 2009

exam abes dahhh...

fuhhhh...lega sesangat...arini last paper utk disyer punya exam...BERKAT selaMattt...lepas satu sexa naa...

giler kelam-kabut n penuh dugaan exam i disyer...2hari b4 1st paper exam, i kena pegi seminar kat melaka...masa kat melaka, belah mlm semua orang pegi kuar seronok2 berjimba, i lak balik bilik otel jer coz nak study le kenkonon...tp nan ado, stido jer...sbb badan i penat giloz...mana tak nyer, minggu sebelum ke melaka, i kena lanyak keje back2back...hampir setiap mlm stayback kat ofis sbb kena setlekan keje for event kat sunway lagoon resort...meeting menteri2...dah la tu, masa hari event pun dorang lanyak jugak suh duty bodo2...padahal bos kecik kata, masa event day tu i pegi sunway juz for 'retreat'...tp sampai kat sunway tu, senior lain plak 'membuli' i...uhuhu...jahatz naa depa tuh...tapi yang penting, i dapat usher pm...

pastu, monday 13 julai was my 1st paper...dgn badan letih2 tuh, i jawap exam...result dia, pasrah jelah...jumaat minggu yg sama, i masuk keje...coz nak setlekan persiapan for meeting on da next monday...i jadi desk-officer meeting tuh, sbb tuh takleh nak cuti walaupun tgh exam...kang jd isu la pulak...tuh pun still ada 'isu' gak...dgn bos kecik la, sape lagi kann...sampaikan bos besar kena masuk campur...tp seb baik bos besar backing i...put da blame pd bos kecik...clap...clap...clap...

tapi semua dah ok balik since 'peristiwa' masa kat genting...i dah story kat entry sblm nih kan...part yg i blom story kat uol..pasal mcmana sebenarnya raket dia ditemui...heh heh hehhh...

malam isnin lepas meeting yg i jd desk officer tuh, kitorang semua 'berkampung' kat ofis bos besar coz kena siapkan minit mesyuarat...cam biase la kan...sambil2 tuh, i sembang2 la ngan sorang mamat ptd yg close ngan bos kecik nih...bos kecik takde time tuh...ngulor kat ofis dia kot...so, kitorang pun amik kesempatan la ngumpatz dia...skali, guest wat...mamat nih terbocorkan rahsia yg sebenarnya bos kecik mmg dah jumpa raket dia dari awal lg...tp saje je nak 'main'kan i, suh i cari raket dia tuh sampai dpt...and, orang yg jumpa raket dia tuh...hehehehhh...ex-gf dia sendiri...cewah...hanya jauhari yg mengenal manikam sungguh...

lepas dpt tau citer sebenar i kena 'main' ngan bos kecik...mmg hangin satu badan owhhh...geram yang amattt... sampaikan i selamber jer ngadu kat bos besar hal bos kecik 'main'kan i tuh...bos besar punyer la gelakkan i...siap ckp - haa...dia nak berbaik2 semula ngan u lah tu...nak manje2... chait, dlm hati i dok pui pui puihhh jer si bos kecik tuh...bengang tahap cipan sungguh...so, i hantar la sms kat bos kecik mlm tu jugak...yaa...perang sms kembali tercetus...hak hak hak...

i: wahai la bos..no wonder la u ckp money cant buy everything hae..now i know lah, btl la org ckp- da truth wiil reveal...ciss..(geleng kepala 34x)
bos kecik: :p
i: u mmg ada penyakit camtu hae..?! habit torture org..
bos kecik: Next time apabila orang bagi pinjam barang, pls be sure to personally give it back.Dont passed it via third party. Pastu bila dah pinjam, ambil tanggungjawab..Jangan geleng kepala kata tak tahu..Thats it budi bahasa namanya.

i malas nak layan 'khutbah' dia tuh...tp tak lama pastu, dia sms lagi...

bos kecik: Is it ur habit to sms ur boss malam malam?

bengang giler i time tuh...dia perasan bagosss...time tuh i dah kat basement, nak balik umah dah...skali nampak kete bos kecik park next to kete i...heh heh heh...roh syaiton terus resap badan i time tuh...

i: Ek eleh..gores kete u kanggg..
bos kecik: satu lagi.. Kenapa u takut nak bercakap dgn i kat ofis? Hurm..Gores le..cctv ada.
i: Bkn takot, jg protokol je..dh kata bdk hingusan kan..80% cctv kt m'sia xfungsi la..
bos kecik: Hehe..Ok. Good nite. Tak siap minit lagi nie.


malas giler i nak layan dia...esoknya, pepagi lagi dia dok menyongeh2 kat i...pastu, dok pandang2 n geleng2 kepala kat i...dlm hati i dok nyumpah dia...eiiiyyy, kuang asam betoll...pastu, i dgr dia ckp kat mamat ptd tuh - ko bgtau dia watpe...?!! i gelak jelah...and ckp kat bos kecik - org jahatzzz...!!! xde keje lain ke??

tapi yg i pelik dan hairan tuh...sepanjang2 hari tuh boleh plak dia dok ngendeng2 kat tempat i wat keje...dan dia sgtlah hepi semacam...kehkehkeh...sehingga menimbulkan slander (fitnah lisan) di kalangan budak2 ofis i yg sengal...kahkahkah...ayat tak hagak2...

dahhh...dats it!! citer lebih2 kang jd libel (fitnah kekal) lak...hehe.

bubbye naa...



Sunday, July 19, 2009

back again...

lepas urin test i dah setle segala...i pun terus gi badminton court tunggu turn...dah la badan letih giler (i kan tgh demam exam...elok2 kuar dr examhall, on jer hp dapat mesej dr kapten sukan suh dtg gak genting sebab tak cukup player...), i gagahkan diri jugak...konon2 nak bg excuse takmo main la...bagilah alasan i tak bawak raket...skali, bos kecik i lak sibuk jer nak nyampuk - takpe, u pakai raket i... dalam hati i ckp - eh..eh...kita bukan tgh coldwar ke...??! (ahaha...lately nih bos kecik ngan i mmg tak berckp langsung...pandang-pandang jeling-jeling jer...dia bengang ngan i, i pun byk tak puashati ngan dia...bos besar menjadi saksi...miahaha)

pastu, masa i ngah sibuk bersiap, bos kecik dtg kat i bagi dia nyer raket...malu siotttt i nak amik...tp amik le jugak kan...muahahahaaa....

i main utk beregu wanita umah sukan i...1st game, menang owh...ahaha...bagi chance i nak riak syaiton sat naa...berkat raket bos kecik kot... (berkat ke masalahnye..??!)... wakaka...game kalah mati,so terus masuk final lepas lunchour break...masa break tuh, i terus check-in kat bilik otel...bilik i jauh, so kena amik van shuttle...masa turun dr van tuh, i kena angkut 2 beg...bole tak i terlupa pasal beg raket bos kecik i...haaa...beg raket tuh tercicir dlm van...wat suspen jer...apelah nasib i...uhuhu.

belah petang, masa ngah tea-break sementara tunggu final game utk bola jaring ( ye, i kena lanyak jadi netball player jugak...silalah maklum) i terserempak ngan bos kecik...uhuhu...terus i tabahkan hati bgtau dia - encik m*n, i nak wat satu confession kat u...huhu... (muka bos kecik cuak jer..) i tercicirkan raket u dlm van shutle... bos kecik wat muka 'sabo jelah' dia...ehehe.

petang tuh lepas final-match netball, terserempak ngan bos kecik lagi...memula dia tanye pasal semua result game yg i join...pastu bila i nak blah ke bilik, bos kecik anto sms:

bos kecik: Pls find my raquet sampai dapat. Tq

i pun gigih la dok cari raket dia dgn badan yg tgh sakit2 n tak larat tuh...mcm2 hal...tp xjumpa gak...so, mlm td i anto sms kat dia:


i: Salam. En.A***n, am so sori..dh try cari, xjumpa2 lg..i dh xlarat sgt2 nk cari, bole x i buy u a new one je later..plz plz plz..

bos kecik: Sedih arr..My precious.


tak lama pastu, bos kecik sms lagi...


bos kecik: No need replacement. Sometimes money cant buy everything...Tqvrm.

i: Alaa..sori,sori.sori..

iye2 je i susah hati pikir pasal raket tu sepanjang mlm...pagi td, masa brekfas i tanye sorang mamat urusetia nih kot2 dorang ada jumpa raket tercicir kan...pastu mamat tu bgtau i ptg semlm bos kecik i dah dtg amik satu raket....WTF!! sajer je dia kan...nak torture i jer keje dia...bengang tahap cipan i ngan bos kecik...sepanjang tele-match pg td, stat balik coldwar kitorang...i wat tak pandang jer kat dia...tp tau, dia dok pandang kat i...p la mamp....

malas nak story pasal dia lagi...sengal...seb baik la i dpt medal kat genting nih...bukan satu...tp dua...hehehehhh..



ni medal dari bola jaring...silver.

ni lak medal dari badminton...bronze.


i'm back...hihi..

Salam...huwaaaaa...uol, sori sangat2 naa...this month mmg bz yang teramat sangat...tak sempat nak jenguk blog sendiri...uhuhu...

arini pun i baru jer balik dari minggu kecergasan ofis i kat genting view resort. badan i cakit2 owh...uhuhu...very da penat...ni klau ultraman, lampu kat dada dia bukan takat dah nyala color merah tau...siap dah bunyi titittitiitttt gitu...memang giler2 punyer kena lanyak badan i this month...huwaaaaaaaaaa....

semlm bertolak dari ofis ke genting naik bas kul 7.30am. sampai2 jer, tak sempat nk relax terus stat ngan sesi fotoshoot. abis fotoshoot, terus kena dgr taklimat dr tan sri...arghhh tertekan sgt2 i rasa time tuh...dah la pastu dorang bg 'minum pagi' cket, then terus kena buat urin test...

haa...part urin test nilah yg paling klaka...ahahaha...bagi i gelak syaiton sat naa...gini citernye, masa tgh minum pagi tuh, i pegi la ladies nak terkenc...iyelah, dr dlm bas lagi dok menahan...so, bila dpt buang i buang ar semua 'airbuangan' tuh bg abes kan...skali, kuar2 dr ladies baru dorang nak bgtau i, kena pegi buat urin test...i agak protes la, dorang tak ckp awal2 kan...urin dah abes semua i buang, mana i nak cari sample urin lagi...hakhakhak...

4-5 kali jugak la i kuar-masuk toilet dok teran2...tapi hampa takmo jugak terkucilnye...siap ckp kat staf kesihatan tuh - saya dah try teran, takmo jugak kuar...muahahaha...kang yg kuar air lain kang caner..?! miahahaha... jenuh jugakla i time tuh dok pikir caner nak terkenc...siap minum air mineral staf kesihatan tu...pastu naik kat club house cafe, minum 3 gelas air kosong...tapi still takmo gak terkenc...last2 i cakap kat dorang, i dtg blk belah tghari...

pastu, i pegi la kat khemah rumah sukan...tgk kawat, then gerak terus pegi ke badminton court sbb i main utk beregu pertama wanita...heheheh...menang owh...tapi, sebelum main pihak urusetia buat announcement suh i pegi buat urin test...malu owh...so, i pun pegila buat urin test...masa mula2 still takleh nak terkenc...i pon lompat2 la cket...odw nak masuk toilet tetiba dtg feel nak terkenc...i pun cepat2la amik botol nak wat sample...akhirnyaaa...berjaya jugak...ahaha...walaupun cket jer...kahkahkah...janji dorang leh wat test tu...i siap ckp kat staf kesihatan tu - jgn bazir2 hae...ingat senang ke saya nak wat sample nih...muahahaha...



bersambung naa...