Thursday, August 27, 2009

ala2 cleopatra la pulak...

waseh...sabun yg i order dapat dah...yayyyy!!!

makin berusia...semakin ekonomi bertambah...sabun mandi pun dah berubah...ehehe...tiada lagi johnson&johnson dah...skrg mandi pakai sabun mandi susu kambing ar pulak...

ni la tauke sabun tuh...dari last month i jd customer dia. i pakai sabun tuh pastu rase best ar pulak...terase kulitku seperti cleopatra...wakaka... (ayat mcm hagham...mcm la i penah jumpe n sentuh kulit dia kan...ahaha...)

ni la ngupe sabun tuh...yang putih for facial, yang merah for body...

ni lak model sabun nih...baru jer join da club...wakaka...


Wednesday, August 26, 2009

Diari Ramadhan-stayback lagi :-(

uhuhuhuuuu...arini kena stayback lagi...xsuke...xsuke...


tengahari tadi masa rehat lunchour, konon2 i nak tido la jap...tapi dalam kul 1.30, tetiba pintu bilik i diketuk. kuar2 jer tgk2 bos kecik i yg ketuk...dia cakap - nah, ada 'cenderahati' dariku untukkmu.. (dalam hati i dok pui pui puiiiihhhh...cenderahati tengkorakmu..!!) ahak ahak ahak...dah kata i kan takde budi bahase ngan bos sundri....miahaha.

tau 'cenderahati' dia tuh gapo diyer?!

haa...thumbdrive utk buat minit mesyuarat jemaah menteri...ciss, kuang asem nyer bos...ingatkan bos besar tak booked i utk buat minit, leh ar i balik awal...plan nak p subang parade, tekak nak makan sushi...tak pun, buka kat umah...bersenang-lenang...skali, bos kecik plak yg take over...huh, overacting sungguh...dengki...dengki...dengki...ahahahaaaa...

seb baik i dapat 3 minit, if not...pahala pose i abes kena potong sbb maki2 dia ajer...ehehe...dalam kul 6lebeh camtu, ofismate i ajak kuar p berbuka dulu...time tuh sebenarnya minit yg i buat dah setle...tp takleh nak balik lagi coz bos kecik lom buat pindaan...so, kenalah stay lagi...

time nak pegi buka, alih2 bos kecik join sama la pulak...adoiiii...potong stim betul!!

pegi buka berenam...seb baik pegi 2kete...kete member i si clark kent and kete bos kecik...cuba teka i naik kete sape?!! jeng jeng jeng...ahaha..

ofcoz ar i naik kete si clark kent...wakaka...dengan lajuzzzz nye i naik kete dia, berebut ngan yang lain sebab takmo naik kete bos kecik...muahaha...bukan pe, malas ar pegi makan pun nak tertib2 jaga protokol nih...

kitorang buka kat Alamanda...bos kecik nyer idea ar tuh...nak kate ape lagi kan...kitorang ikutkan jelah...sampai kat sana, skali semua tempat kat foodcourt full house...hambik!!! (salahkan bos..salahkan bos...ehehe). ms tgh tak tau nak mkn kat mana, alih2 si clark kent p bgtau i nak makan kat sushi king...bos kecik dgr, terus kata " oihhh jommm nak..." ...kan boleh, lepas tu sekelip mata jer member2 yg lain setuju nak p makan kat sushi king...padahal b4 dat, bila i cakap nak makan sushi, semua pakat takmo belaka...kata takleh masuk ar kang muntah la...banyak alasan korang hae...bila bos yang ajak, takmo lak korang bantah2...politikus betul korang hae....hek elehhh...

tapi takde rezeki nak buka kat sushi king...fullhouse gak daa...so, kitorang decide beli air kat carefour...buka ala kadar dulu, line dah clear baru makan betul2...mmg i ditakdirkan buka ngan sushi kot...masa kat carefour, bos kecik jumpa sushi...tapi...pek yang ada kanimayo tinggal satu jer...yang bos kecik pegang...hallaaa...so, ndak tak ndak...bos kecik bg i pek tu, and dia amik pek lain.. (jadi bos kena ar slalu mengalah ye dak...?! klau takmo mengalah, nanti anak buah kempunan takleh buat minit...bossss jugak yang susah..ehek ehek...bagi i gelak syaiton sat naa...muahahahaaaa...tapi siyes, i tak pakse pun...bos yang mengalah sendiri hae...uol jangan nak keji2 i hae...)

dalam kul 8.30pm...lepas mkn, kitorang balik ofis sambung keje...bos terus masuk bilik dia, siap tutup pintu nih...hallaaa...ingatkan nak terus bg minit i yg dah siap nih pastu terus balik jer...nih dah kul 10.30pm, tak terbukak2 pun pintu bilik dia....hallaaaa...takkan nak stay sampai ke sahur bos oiiii....idea syaiton sudah mari...attack pakai sms jer lah jawapnye...ehehe...standby naa... (sms yg panjang harus ditaip dulu...saved n terus attack bertalu2 baru carrreeeeeeee...hikhikihkih)

i: tumpang lalu bos ;-)

(sms mukadimah penting...kahkah...baru nak send sms yg sebenar yg dah disaved, bos kecik dah reply...cis, dia lagi lajuzzz...)

bos kecik:huh?

i: salam..en.a***n..buat minit ke tido..?jgn mrh naa..dh ngantuk ni,apekata bos pinda minit i dulu..klau tdo lmbt nnt sok sahur lmbt,bgn tdo lmbt,msk ofis pn lmbt..
bos kecik: msk le

eh eh...ingat perang sms nak tercetus lagi...skali dia guna tepon ofis buat call panggil masuk mengadap dia...mr.shin chan lak dok gelak2kan i...chait...sat naa...p anto minit jap!!

Monday, August 24, 2009

free time xtvt...

ahaha...xkire, xkire...nak gak jaja gambar2 lama...

gambar2 nih i gigih snap lepas kitorg satu ofis dpt mask free dari bahg.admin. few days before kitorg gi langkawi aritu...uih, cegah h1n1 sebelum kena konsepnya...sambil2 tu, haruslah posing2 naa...


2 model mask paling bergaye di ofis kami...ahaks!!

dah mcm kumpulan nasyid bertopeng daa...

yaa...sambil keje, sambil pose sengal...

ni lak...konon2 model 'virus' yang perlu dinyahtoksinkan...hikhik...laarriiikkkksss...

ni lah dia gaye doktor pakar bedah wannabe...
ahak ahak...ayat takleh bla...



Sunday, August 23, 2009

bagi ikan makan kaki...

ehek..ehek...title takleh blah...

actually, pagi jumaat b4 i bertolak p langkawi aritu...me n my ofismate - cik rosem dapat pelepasan dari big bos utk kuar ofis...coz mlm sebelum tu kitorang dah stayback sampai tgh mlm kan...so, cik rosem bawak i pegi ke jusco equine...nak beli brg2 cket utk ke langkawi...

kebetulan masa jalan2 kat situ, kitorang ternampak ada tempat utk buat fish spa...rege cuma rm5 utk 10 minit...so, kitorang pun try jelah...lagipun, time tuh kaki memang dah kepenatan berjalan2...so, apelagi...relaxing time...

memula excited je nak celup kaki kat dalam kolam ikan tuh...

tapi bila ikan2 tuh dah stat kerumun kaki i...fuhh, agak histeria arh jugak...

macam kena electric-shock...agak2 i tak tahan geli, i sepak2 jer ikan2 tuh...ahaha...motip?!

10minit tetiba terase lama owhh...geli tau...ikan2 tu plak banyak attack tang tapak kaki i jer, mana tak goliden..??!! sedap sangat arh tu kot...


see...berselera sungguh ikan2 tuh makan kaki ku nan gebu itu...adekah kaki ku itu begitu yummy??muahahahahaaaa...


pehh...nasib baik ikan jer...berani arh jugak i nak try2 nih...klau lintah ke ular ke...kem salam argghh...anyway, my dear fish...nextime i datang lagi naa bg uol makan kaki i...ahaha...

last friday punye story...

jumaat lepas 21Ogos2009...kitorang buat makan2 cket kat ofis...venuenya pantry lah...kat mana lagi kan...ehehe...ofismate i yg i panggil mr.shin chan bawak nasi kerabu...maveles!! i plak bawak roti jala cicah ngan bubur durian...mak i masak ngan gigihnya pagi tu...Tq.

so, kami pun kiranye buatlah kenduri kecil2an...jemput bosses dtg makan2 kat pantry...siap baca2 doa segala...kiranya jumaat tuh, last day b4 kita puasa ramadhan la kan...


wajah2 suka dapat makan...

bahagiaaa noooo...ayat feveret kat ofis, dok ajuk tok tar hae...

baju biru, kanan sekali tu la mr. shin chan...yang bawak nasi kerabu maveles...



dok malu2 plak demo kawe tangkap gambo demo..


en.Nan yg tgh sangap...menunggu turn nak mkn...hehe.

almaklumlah, pantry kecik, tak muat mkn serentak semua org...kena amik giliran...


turn we'ol plak mencekik...miss huruhara n mr.otai sedang menjamu selera...

konsep 'sharing is caring'...

nasi kerabu yang maveles...siap ada budu tuh...cetapp!!

miss huruhara wif miss rosem...

my so called 'adik ipar'...ngeh ngeh ngeh...wif staf unit M.

en.Nan gumbira dapat mkn...
walau ada anasir yg enterframe, enNan tak kesah...

belah tengahari kan lunchournya panjang...so kitorang pun amik kesempatan p lepak2 kat The Mines...memula ingat nak p jusco equine...bg ikan makan kaki...ehehe...fish spa a.k.a dr.fish...tp last minute kena tukar plan...ehehe...xjadi nak p buat fish spa...
dapat pose sebelah replika ikan pun jadi ler hae...


we'ol lunch kat al-funtee jer...pekena hotdog...i nyer yg tgh tuh ye...nyum nyummm...air pink takde, purple pun bole jer...ehehe...blackcurrent juice...

balik dari The Mines, sempat lagi singgah kat uniten beli goreng pisang utk makan kat ofis...fuiyoo byk owh makan...

petang time abes officehour, member2 ptd ajak jalan2 pegi pasar tani mega putrajaya...nak cari burger tebal yg orang2 dok kata sedap sgt tuh...pastu, mr.kent (gambar kat bawah tu...) beli pizza...kitorang berempat makan2 kat taman tepi pasar tuh...

abes makan, balik ofis...ada majlis tahlil n terawih n makan2 lagi...kali ni, dorang serve nasi ambang la pulak..uhhh, tak daya dah perutku...

pose semangat mr.kent nak terjah pasartani mega putrajaya...



Saturday, August 22, 2009

Salam Ramadhan Al-Mubarak

"Wahai Orang-Orang yang beriman, telah difardhukan kepada kamu berpuasa seperti yang telah diperintahkan kepada umat terdahulu. Mudah-Mudahan kamu bertaqwa”


Ramadhan - Bulan Rahmat, Bulan Keampunan, Bulan Rezeki, Bulan Beramal...

renung-renungkan dan selamat beramal...




day 2 & 3 ...

Ahad 16Ogos2009...sebelah petang xtvt island hoping... xramai yg join sbb xtvt sebelah petang terbahagi kpd beberapa option...ikutla memasing nak join yg mana...ada island hoping, kraftangan, golf @ gayabebas atas katil dlm bilik otel...hehe. satu lagi option tak rasmi adalah island shopping yg diketuai oleh wanita mengandung pn.roro...ehehe.

bila dah byk enau option, i pun jadi tak tentu arah...kjap nak p island hoping, kjap nak p island shopping...sumer gara2 takde pompuan yg join island hoping masa mula2...pompuan2 sumer da tumbang atas katil, keletihan naik bot sebelah pagi tuh...


tp last minute i jd join island hoping bila miss huruhara call ckp dia nak join island hoping...yay!!

mr. so called ksn duplicate...hehe.


miss huruhara pose mcm biase la kan...mr.otai, bole plak tdo atas bot hae...

da view of pulau dayang bunting...

di celah gua tempat org2 naik bot berteduh

cantik view dia...

big boss n chek mat menikmati keindahan alam...

ada Xperience best masa trip kami naik bot belah petang tu owhhh...masa odw nak balik ke jeti, tetiba kitorg nmpk ada kawasan dah ujan lebat kat depan...and guess wat??! kitorang kena redah jugak tempat tu coz takde jln lain yg dekat...nak patah balik pun takleh, dah jauh...

agak huru-hara jugak la jadinya bila naik bot di tengah2 ujan lebat tu...dgn bot terlambung2, air ujan masuk dlm bot...arus kuat camtu,mmg kitorang dlm bot pun terhuyung-hayang la...rasa mcm bukan naik bot, tp mcm tgh buat water-ski jer...kena berdiri pegang besi bot, ala2 bila kena berdiri naik bas tu...masing2 tak reti dok diam, mulut bising, sorak2...especially my big boss...ahaha...sampai terjerit2 ckp bontot dia cakit....wakaka...elehh...takot ke boss??!!
akhirnya...selama jugak kami sampai di jeti dengan selamatnya. Alhamdulillah, takde apa2 berlaku pun. minah nih siap posing lagi di jeti.

balik dari island hoping, bos i call bg permission kitorang p pekan kuah utk shopping sekejap. dapatla jgak kitorang singgah p borong coklat cket...i abes dlm rm100 jer, sbb dah kirim kat 'adik ipar' sebelum tu...then beli beg troli baru utk bwk balik coklat2 nanti...tu ajer...time tuh ujan tuwon so nak shopping sakan pn tak siok arh...sudahnya, kitorang pegi makan2 jelah...

budak2 nih ajak p pekena mee kuah udang yg dorang cakap cetapp giler...dorang dah rasa masa sesi utk dorang shopping pagi sabtu tu...i tak dpt join time tuh sbb kena follow tan sri pegi hospital langkawi for medical check-up session...so, tu yang dorang nak bawak i pekena lagi...

tapi, oleh kerana i kan elergik ngan seafood...so, i order mee bandung jer...cetapp jugak owhhh...


wajah hepi miss huruhara sbb dpt pekena mee kuah udang dia tuh....nyum nyum. silalah terliuq na...

Isnin 17Ogos2009...i ngan sorang staf senior balik awal coz i jadi runner utk bwk backup thumbdrive balik ofis...uhuhu...datang ramai2, balik berdua ajer...

yg hntr kitorang ke airport pun cuma 2 org - mr.otai n mr.so called ksn duplicate...sbb meeting still on, tak abes lagi...bos kecik cuma anto sms je ckp " safe journey...cya later", "job well done" (ahaha..perli ka boss...?!! i tau la i terleka tgk ts musa karok sampai tak sedar tan sri "hilang"time dinner tuh...wat suspen ajer tau...kecut perut i...well done apenye cenggitu ye dak?!!...huk huk)
langkawi airport - berdua lebih baik...

lihat awan di sana...


berarak mengikuti ku...pasti dia pun tahu...ewahhh...






my tour de langkawi...

Ahad 16Ogos2009...sebelah pagi kami ada xtvt lawatan ke langkawi geopark...best owhh...naik bot lawat byk tempat2 menarik sekitar pulau...


masa nih kat tempat eagle feeding...siyes best tgk helang2 makan...


antara view menarik sepanjang lawatan kami...


pulau kasut...bentuk dia macam kasut xde heel...hehe.

pandangan di Kilim Geoforest Park...

my big boss(kanan)... yang kanan tu pegawai dari LADA , tourist guide kami.

bosses i yang naik bot yg sama ngan i...

klau dah namanya bos, jln ke mana2 pun muka mesti ke nak serius?!relax arh boss...

pulau2 nih ada nama dia, tp sory i tak ingat namanya...

enjoy owh naik bot...

lalu-lalang di Kilim Geoforest Park


kat jeti pulau anak tikus...nak tgk fosil...


jamn di jeti...bot vip pun singgah time yg sama...

pose depan fosil...

mereka pose 'menuju puncak' fosil...

baca info pasal pulau anak tikus...

candid ts amirsham ngah snap gambo...

vip posing...yg tgh tu la tan sri ksn n wife dia...

sesekali vip berkumpul, meriah gitu...


masa nih, kami singgah di hole in da wall...bagi ikan pari makan...

ikan kat sini besar2 n rakus2...bagi makan pun melompat2...

dorang nih, pantang disua camera...posing saje...

makan time di hole in da wall...tomyam dia best...

masing2 enjoy je makan...tak toleh kiri-kanan dah...

to be continue naa...