Wednesday, August 26, 2009

Diari Ramadhan-stayback lagi :-(

uhuhuhuuuu...arini kena stayback lagi...xsuke...xsuke...


tengahari tadi masa rehat lunchour, konon2 i nak tido la jap...tapi dalam kul 1.30, tetiba pintu bilik i diketuk. kuar2 jer tgk2 bos kecik i yg ketuk...dia cakap - nah, ada 'cenderahati' dariku untukkmu.. (dalam hati i dok pui pui puiiiihhhh...cenderahati tengkorakmu..!!) ahak ahak ahak...dah kata i kan takde budi bahase ngan bos sundri....miahaha.

tau 'cenderahati' dia tuh gapo diyer?!

haa...thumbdrive utk buat minit mesyuarat jemaah menteri...ciss, kuang asem nyer bos...ingatkan bos besar tak booked i utk buat minit, leh ar i balik awal...plan nak p subang parade, tekak nak makan sushi...tak pun, buka kat umah...bersenang-lenang...skali, bos kecik plak yg take over...huh, overacting sungguh...dengki...dengki...dengki...ahahahaaaa...

seb baik i dapat 3 minit, if not...pahala pose i abes kena potong sbb maki2 dia ajer...ehehe...dalam kul 6lebeh camtu, ofismate i ajak kuar p berbuka dulu...time tuh sebenarnya minit yg i buat dah setle...tp takleh nak balik lagi coz bos kecik lom buat pindaan...so, kenalah stay lagi...

time nak pegi buka, alih2 bos kecik join sama la pulak...adoiiii...potong stim betul!!

pegi buka berenam...seb baik pegi 2kete...kete member i si clark kent and kete bos kecik...cuba teka i naik kete sape?!! jeng jeng jeng...ahaha..

ofcoz ar i naik kete si clark kent...wakaka...dengan lajuzzzz nye i naik kete dia, berebut ngan yang lain sebab takmo naik kete bos kecik...muahaha...bukan pe, malas ar pegi makan pun nak tertib2 jaga protokol nih...

kitorang buka kat Alamanda...bos kecik nyer idea ar tuh...nak kate ape lagi kan...kitorang ikutkan jelah...sampai kat sana, skali semua tempat kat foodcourt full house...hambik!!! (salahkan bos..salahkan bos...ehehe). ms tgh tak tau nak mkn kat mana, alih2 si clark kent p bgtau i nak makan kat sushi king...bos kecik dgr, terus kata " oihhh jommm nak..." ...kan boleh, lepas tu sekelip mata jer member2 yg lain setuju nak p makan kat sushi king...padahal b4 dat, bila i cakap nak makan sushi, semua pakat takmo belaka...kata takleh masuk ar kang muntah la...banyak alasan korang hae...bila bos yang ajak, takmo lak korang bantah2...politikus betul korang hae....hek elehhh...

tapi takde rezeki nak buka kat sushi king...fullhouse gak daa...so, kitorang decide beli air kat carefour...buka ala kadar dulu, line dah clear baru makan betul2...mmg i ditakdirkan buka ngan sushi kot...masa kat carefour, bos kecik jumpa sushi...tapi...pek yang ada kanimayo tinggal satu jer...yang bos kecik pegang...hallaaa...so, ndak tak ndak...bos kecik bg i pek tu, and dia amik pek lain.. (jadi bos kena ar slalu mengalah ye dak...?! klau takmo mengalah, nanti anak buah kempunan takleh buat minit...bossss jugak yang susah..ehek ehek...bagi i gelak syaiton sat naa...muahahahaaaa...tapi siyes, i tak pakse pun...bos yang mengalah sendiri hae...uol jangan nak keji2 i hae...)

dalam kul 8.30pm...lepas mkn, kitorang balik ofis sambung keje...bos terus masuk bilik dia, siap tutup pintu nih...hallaaa...ingatkan nak terus bg minit i yg dah siap nih pastu terus balik jer...nih dah kul 10.30pm, tak terbukak2 pun pintu bilik dia....hallaaaa...takkan nak stay sampai ke sahur bos oiiii....idea syaiton sudah mari...attack pakai sms jer lah jawapnye...ehehe...standby naa... (sms yg panjang harus ditaip dulu...saved n terus attack bertalu2 baru carrreeeeeeee...hikhikihkih)

i: tumpang lalu bos ;-)

(sms mukadimah penting...kahkah...baru nak send sms yg sebenar yg dah disaved, bos kecik dah reply...cis, dia lagi lajuzzz...)

bos kecik:huh?

i: salam..en.a***n..buat minit ke tido..?jgn mrh naa..dh ngantuk ni,apekata bos pinda minit i dulu..klau tdo lmbt nnt sok sahur lmbt,bgn tdo lmbt,msk ofis pn lmbt..
bos kecik: msk le

eh eh...ingat perang sms nak tercetus lagi...skali dia guna tepon ofis buat call panggil masuk mengadap dia...mr.shin chan lak dok gelak2kan i...chait...sat naa...p anto minit jap!!

No comments:

Post a Comment