Saturday, October 24, 2009

2in1@putrajaya...

salam...nak jaja citer basi jap..hehe..aritu tak sempat nak update, byk hal to setle, byk tempat nak pegi daa...

khamis lps...22okt, member2 kabinet ajak i join dorg mkn2 kt putrajaya. so, lps pegi hospital assunta utk buat medical check-up and jumpe member2 juris kat um, i pun terus pecut gi putrajaya. owh, btw...i tak dpt nak buat medical check-up, coz baru i tahu yg org ngah period takleh buat check-up hae...silalah maklum!

sampai kat putrajaya...boleh tak, i sesat nak pegi umah kabinet...silalah geleng kepala ye. tp seb baik jumpe gak akhirnya...so, lepak2 la kat situ ngan isma n zaida(singgah kendian jap..pastu dia p amik tunang dia, epul...betul ke ejaan?!)

Dlm kul 7, i ngan isma pun gerak la p tempat mkn yg hidayah dah bookingkan. sampai2 tgk semua dah ada...

adik ipar i, zaida ngan tunang dia tp bkn adik i, epul...hehehe.silalah konpius!

hidayah n asben dia manje...mmg pose yg manje...hehe...mulut sama!!

Nan n wife with their daugther umairah...

isma dtg ngan i...tunang dia keje daa...so, kitorg jd couple "lesbo" mlm tuh...hihi...nauzubilah.

seksa owh nak buat umairah pose senyum...kena lambung tinggi2 baru dpt.

apelah isap tgn...isaplah jari kaki...baru leh dpt adik..ohoho.

balik dr mkn2 tuh...i ngan isma meneruskan xtvt seterusnya iaitu badminton. baju mmg i standby dlm kete. siap gigih p petronas ni, nak tukar baju punye pasal. malas nak naik umah kabinet la katekan...badminton stat dlm kul 9. i ngan isma sampai awal...so lepak2la dlm kete, gelak2, ngarut2...tak lama pastu cc Sakijan pun sampai...hurmm, dpt jugak i jumpe cc. maklumlah, masa i lastday kat kabinet, cc kan MC...gi persidangan gout sedunia..hehe. main badminton mlm tuh pun pinjam raket cc...tq, cc...walaupun raket tuh ada bau...wakaka.
Cc n Nan main regu lawan en.hafiz n en.rosdi

semangat abes dorang main...smash berdesup-desup....

Cc punyelah semangat nk menang...sampai jatuh2 terbaring owh...

mcm game unit h lawan unit j...jgn bikin malu unit weh..

tp serius best tgk dorang main...

court sebelah lak...isma lawan ngan en.Azian...time nih i tgh relax jap...duty jd mamarazzi maa...

en.Azian sedang beraksi...

isma yg kepenatan...take a break sat naa...

Nan n en.Azian pun dah surrender...

nih plak org2 yg tak reti penat...Cc time nih regu ngan abg nuar. (abg ke??)

sengit n sengal game nih...

en.Azian balik dulu mlm tuh...babai!!

sebelum balik i main mix double, partner ngan Nan...lawan isma yg partner ngan hafizs...keputusannya, dimenangi oleh ofcoz la i ngan Nan...pasangan yg paling serasi...huahuahua...lantik sendiri!!! walaupun ada kesuspenan di situ..tp weol menang jugak....

kepada hafiz n isma...prektis keserasian lagi naa...wakaka...memain jer, jgn marah naa!!

neway, to all staf kabinet yg masih ingat kat i...thanx la tak lupe nak ajak i naa. panjang umur, ada rezeki, kita jumpa lagi hae...


p/s: to isma, zaida, dayah, cik rose, nan, en.azian n en.fahmi...i nye 'kabel' kt pa,jpm baru gitau i semlm...kat kabinet xde post kosong, so paham2 sendiri la naa...dont cry for me argentina...hihi.


Wednesday, October 21, 2009

Hari Rindu2 Sedunia kott...

uhuhu...rindu gak kat org2 lain...bak kata ex-boss - " a picture worth a thousand meaning"...klau ada gambar uol, means uol dlm senarai ingatan rindu i laa tuh...TAPI...perlu diingatkan, susunan gambar tidak mengikut "kekananan" kerinduan naa...main belasah jer nih...

Kapten Liverpool..S. Gerrard

Jericho Rosales...penah jumpa dlm mimpi i owhh..huallaseh

ila...yg mmg payah nak jumpe...huhu

besfren i...lynn n her son - fawwaz n ila...

my big boss nye PA...cik rosliana...huhu..jgn MC selalu naa...


rowing team...gmbr team pompuan takleh tepek coz ada muka i...hehe

besfren juris i...Sue (babe, rindu giler nak lepak2 amcorp n kathy's place ngan u...)

sorang lg besfren juris i...Liza (babe, bila dpt naik rexton ko n study sama2 nih..??)

my besterest nephew..ajim

my bos kecik n unit H staf...aiseymen, gmbr bos besar tak dpt nak godek daa...en.Nazmi tak sempat nak jumpe ms i last day kat ofis coz on leave, father dia meninggal...cc Sakijan pun tak dpt jumpe coz dia MC, persidangan ahli gout sedunia..elehai...en.Nan pun tak dpt nak babai2 coz dia balik tak nyempat2...yg lain seb baik dpt jumpe...isma, zaida, pn.Fiza,en.Azian, en.Fahmi n bos kecik yg saat2 terakhir i kt ofis pun dia tetap ade hati nak buli i...tanye 'mana nota serah tugas?!'...ellooo, i kj pun lbh krg 3bln jer kot...tugas yg ptt setle, dh setle...(termasukla tugas yg i tak patut buat,i dah buatkan jugak...hehe)...yg tak setle, awal2 lagi 2 PSU lelaki harapan negara tuh dh takeover...so, apelagi nota serah yg boss ndak..?! aduyai...giget kanggg!!


2 roses...cik rosem n cik rosez roz

my 3 musketeers n mr. shin chan...

tak sure rindu 3 bujang lapok nih ke rindu kt pelamin tuh...oppss

rindu nak tgk org pakai baju sedondon...huahuahua

rindu nk nyakat anak en.Nan...umairah...tu la mama dia a.k.a wife en.Nan

rindu my so called adik ipar...nyaris2 buat i tanges2 on my last day kt ofis..huhu...seb baik isma n hidayah ada, tolong cover...

rindu tgk en.Nan makan ngan byknye...n dgr dia gaduh2 ngan isma n zaida...rindu dgr en.Nan panggil...'jeddah...jeddah..??'

ramai lagi yg dirindui...tp takde gmbr...@ takleh nak jaja gmbr, bahaye...kuangkuangkuang! tapi dipendekkan cerita...arini hari rindu saya...

p/s: shelly n ila...Happy Birthday naa...semoga panjang umur, murah rezeki dan berbahagia selalu hendaknya...

p/s2: hidayah...selamattt naaa...gmbr dia i tak jumpe...tak dpt nak jaja...gmbr dia yg ada nih pun, terselit muka i gak...so, takleh la nak jaja...muka i kan mahal...silalah muntah!!)






Huhu..sangat rindu owh!

uhuhuhuuuu...tak tau nak kata ape dah...hiba rase hati bila dorang takde...abg i n famili dia dh balik kg tengahari td. my SIL berpantang kat kg mak dia...so, bebudak ni pun ikutla sekali...tak sampai sehari i dah rindu kat dorang..huhu...terbau2 bau baby...nak nanges dah ni...huhu..uol layan jelah gambar dorang naa...huwaaaa...

abg ajim n adik haziq...

huhu..nampak mate dia..!!

huwaa...rindu giler!!

huhu...


rindu sesangat sangatttt...

nak kiss dia...huhu

nephew paling kamceng..huhu

nih pun bakal kamceng kott...huhu

rindu rengekkan dia...huhu

tak sabo tunggu dia balik kl..huhu

nak tido sebelah dia...huwaaa...

jangan pisahkan...aku dan dia...Tuhan tolonglah...huwaaaaa

Monday, October 19, 2009

I'm back...

salam uol...peh, lama giler kan i tak update blog nih...naik bersawang dah pinquelady nih..uhuhu. nak wat caner kan, bz keje maa...ndak2 lak meeting back2back b4 this. lagi la tak nyempat nak update...asik asik la kena stayback kt ofis memalam...paling takleh blah aritu i kena stayback until around 2am. giler ngantuk. padahal bukan ner meeting i pown...tauke meeting tuh bole aje balik lagi awal dr i...huhu

boss kecik lak, makin i dah nak resign...makin gatal lak dia nak suh i buat itu ini...like no mercy owh...silalah uol bersimpati kat i nih...dah la i time tuh baru lps buat verbatim...balik bilik, mmbr suh buat pruf reading lak...alih2 mlm cket, bos kecik mintak i tolong dia buat minit...dia ckp cket, tp yg sebenarnya i rase mcm dibahagi 2 sama rata jer...hullaaa...kaki buli nye boss...hakhakhak...sioknye dpt ngumpatz boss kat sini...boss kan tak tau i nyer blog nih...huh, bahagiaAaa...kat fb takleh nak ngumpatz boss, dia ada access...tp klau sampai boss tau la pasal blog i nih, i tau la sape punyer onar...aipppp...uol, jgn berpaling tadah naa...

malam yg i balik kul 2am lebeh tuh, bebudak lain still kena stayback kat ofis tau...i jer yg balik kul 2..tuh pun en.Fahmi yg tolong tanyekan kat boss i bole balik dulu ke tak..uhuhu..tq, tq...i dah tanye sebelum tuh tp boss ckp takleh balik selagi keje tak setle...skali i tgk tauke meeting selamber giler je balik dulu...tuh yg i hangen...ikutkan hati time tuh jugak i nak cabut, tp sian kat bebudak yg lain...lagi kepenatan, tp still bertahan jer kat ofis...so, agak keji lah kan kalau i pun cabut awal...

sian dorang owh...siap tertido-tido kat ofis sementara tunggu nak siapkan folder...


memula kitorang juz lepak jer kat c2...sembang2, ngumpatz-ngumpatz...skali Nan bentang lapik utk dia baring...kitorang maintain jer lagi, dudok2, sembang2, ngumpatz-ngumpatz...bila Nan dah stat baring, owh nampak mcm best la puloks...si zaida pun stat la clearkan port dia...ahaha...tambah plak, hidayah buat suggestion suh amik tikar semayang, buat lapik utk dorang baring2...apelagi, landing time...i jer tak jd join dorang...kate 'mamarazzi' kan...i pun gigih la amik camera i stat my duty...candid time!!!

Nan ngan zaida nih...asik2la nak gaduh...tapi bila time tido, ndak jugak tido dekat2 kan...ehehe...ala2 gaduh2 manje gitu...tp klau tgk betul2 gambar tido nih, nampak sgt lakonan sedang tido yg tak menjadik...wakaka...lagi2 si zaida n hidayah tuh...takde bakat 'anak wayang' langsung...boleh plak dia tido senyum2...chaihhh...failed!!!

hahhhh...yg nih plak, bukan mamarazzi hae...yg nih, dia mmg tido benaran...sape lagi klau bukan si isma a.k.a miss huruhara...siap beralih-alih tempat tido lagi dia...dari satu port ke satu port yg lain...amik feel nak tido beshhh kottt....


tulah dia antara kenangan hari2 terakhir i kat kabinet...15hb aritu i nyer final day kat c2...ehehe..tu la sbb i ada masa nak update blog nih... masa lastday kat ofis pun, i nyer keje amik gambar ofis-mate i yg lain n main games kat tempat isma n hidayah...gile feel main game tuh...ahak ahak...sabo jelah!! boss pun takleh nak kata ape...coz boss pun nampak serabut giler time tuh...orang nak dpt masters lah kate kan...chaiyuk boss, chaiyuk!!

dah kate keje i aritu kan jd mamarazzi jer...sampai ke pantry pun i jejak kelibat dorang...time nih dorang ngah belek2 hp baru cik rose...isma jer yg dok belek botol kicap...wakaka...tau la kicap tuh dia yg beli kannn...hek elehhh...kechoh ar lu isma!!!

dah kate dorang kan model tegar blog i nih...org nak fokus kat kotak hp baru cik rose pun, memasing nak gak tadah muka gak...alahai Nan, sori la hae...nampak dagu jelah hae... tak muat ar...ehehe

hah, hambikkkk...baru nmpk semua orang hae...dengan perut memasing nampak sama...wakaka... ate, semua dok celah pantry nih...sape yg jaga ofis..?? dah la CC wak jan pegi attend persidangan gout sedunia...korang nih la kann...kaber line ar cket...

nih lak kak yati...ofis jiran kitorang...gigih yo buek koje...tak mcm bebudak kat pantry tadi...gigih ngulor..opppsss, excuse me sori naa...

hah..nih plak...sahabatttt...en.Zahari a.k.a Tuah Jebat...pstt pstt dengar2 citer bakal naik KPSU..peh, klau jd benaran jgn lupa sahabat naa...

kak mas n nana...nape ntah nana time nih tak sudi nak posing kat mamarazzi...dtg bulan kot...

petang b4 masing2 balik...eh eh...dorang nih tak balik pun...coz dorang nih la yang plan nak buat makan2 farewell untuk i...uhuhu..terharu..terharu...sebelum berangkat, kita posing dulu kt bilik en.fahmi n encik azian...


haa...i dah takde nih, pepandai la uol bawak diri naa...jgn dok menggiget jari lagi...

chow dulu naa...babai!!