Tuesday, November 10, 2009

I'm back...

Salam uol...peh lama giler tak up-date naa...sorry!!

maklumlah, 29okt-2nov, i kena attend kursus pengenalan PTD @ INTURA sg.petani...penat weh...benar2 kena lanyak. juz imagine, hari kedua jer pun kaki i mcm nak tempang dah...lutot dah le baru kebah dr lebam2...kat sana kena lanyak ngan exercise yg byk pakai lutot...mmg i rase nak meraung dah...but well, i kan pompuan tabah...(hehe lantik sendiri...) so, redah jelah...but overall, it was fun...main games yg bukan2...main2 ujan...(ate, klau dah stat keje kang...dok terperap dlm ofis jer,mana la nak merase main ujan kan...?!) pastu, siap ada exam la, penilaian la, stimulasi la...mcm2. kat kursus tu pun kitorg kena dgr mcm2 jenis ceramah, penceramah pun lain2..ade yg best, ade yg sangap nak m*mp#s, ade yg ensem n ade yg mcm pecah umah..wakaka...acah jer naa...basically, ceramah tu more to memperkenalkan kitorg pasal PTD n keje2 gomen la...so that, idok la nanti kitorg baeknye kena sound bute2 ngan bos2 sengal as langgar protokol pejabat la...budak hingusan la...tiada sense of urgency la...etc...hehe...(sempat nak smash hae...wakaka)

Lastday kursus, kitorg dptla surat posting...huhu...ingatkan i dapat la ke KDN...rupa2nya ke JPM jugak...hurmm, redha jelah...tp risik2la jugak ke agensi mana...my fren gitau, kabinet xde posting kosong...yg byk kekosongan kat MAMPU, EPU, research, ICU la...jakim la...jawhar la...tp last2, uol rase2 i kena posting katne?! haa...lu pikirlah sendiri...

abes kursus di INTURA 2 nov tuh, kitorg kena gegas2 balik kl petang tu gak coz nextday kena lapor diri di Putrajaya la pulak...sambung lak ngan taklimat2 kat JPM...sampai la last friday, memasing dpt posting ke agensi2 di JPM...so, kena lapor diri terus ke agensi memasing...i lak, kenkononnya 'special case' la...sampai arini tak dpt surat posting lagi...sbb byk perkara pihak admin nak kena setlekan...so, terpakse la i menunggu sorang2, punyalah tunggu..tunggu...tunggu...surat tak release2 lagi...uhuhuhu...sedey owh, dah la kena posting kat sinun tu sorang2, takde rakan sebatch lapor diri sama2 kat sinun...kang klau kena buli time keje pun,alamat sorang2 la jugak...

apelah naseb...redha jelah!!! isma, hidayah, zaida, cik rose, en.Nan n Cc...kita kawan hae...yayy, wonderpets!!! fuhh...mintak2la en.Azian n en.Fahmi still mcm dulu lagi...tlg2 cover, tlg2 ajar mana yg patut...uhuhu...semoga bos kecik diberi petunjuk dan hidayah supaya tak membuli org slalu...dan bos besar masih ngan sifat2 ke'ayahanda'annya... Amin...