Sunday, November 18, 2012

Rita - Astra Fun Day...


Sepanjang seminggu ni, kami peserta kursus DPA 1/2012, terlibat dgn modul CSR dari 12 hingga 17 November 2012. Awalnya kami dapat pusat CSR di Montfort Boys Town TTDI, dekat je ngan umah i...amik masa few minutes je klau gerak dr umah i...dah la xjem..mmg best la. pagi isnin tu, hati dh berbunge je excited sbb dpt penempatan dekat ngan umah...skali, sampai2 je kt tmpt tu dpt news yg xbrape best...semua bdk2 sekolah tu tgh semester break la plk...pastu, admin sekolah tu bgtau dorg dh reply kpd JKM, maklumkan yg dorg takleh nk entertain kami....

uhuhu...so, terpakselah kami melangut...lepak di warung Opah TTDI...smtr tunggu our PP setlekan lokasi baru...seb baik xlama sgt tunggu...sblm tghari, kami diminta utk lapor diri ke rumah kebajikan Rita, kapar, klang...masa tu berpeluh jgk la kami...ala2 explorace gak la mencari tmpt tu...seb baik ler dpt group member yg sempoi2...and kebetulan my friend sorg ni mmg org kuala selangor...so, xsusah la nk mencari lokasi baru tu...

geng2 lelaki

geng2 gegurl...

tiup belon as persediaan utk event kami Rita-Astra Fun Day...

i jd tukang tiup and ikat belon...wuwuwu

steady beb...

lepak kt sushi king SACM for lunch...

prepare gegula for goodies bag...

ceria buat persiapan...

sumi jelly for warga tua...

hamper utk sukaneka...

kena kire btl2...takot xcukop, takut ada yg kecik hati xdpt plk nanti...

pening jgk la nk pastikan semua org puashati...

geng2 jejai pun ringan tulang membantu...

geng2 group i mmg sempoi...

antara isi goodies begs...

yg ni utk kanak2...

yg ni utk warga emas...

masing2 gigih dgn tugas masing2...

sambil2 buat keje, kami gosip2, gelak2, sembang2...mmg layan...

mcm2 gaye ada...

minah2 yg suke posing...

ehehe...serius nampak....

geng2 kaki menyakat...

dining hall dorg...

library jd pusat operasi urusetia...

seronok bila tgk goodies begs semua ni dh siap...

banner pun dh siap...pp kami siap kagum lg sebab kami sempat buat banner utk event kami...

logo2 rasmi kami...excited btl tgk banner ni...credit to shafik

bangga siut ngan team i...

rusdi ikat banner...

shafik pun ikat banner...

yg lain sibuk gantung bunting...

izzah bwk popcorn...yayy~

berpeluh jgk nk siapkan lokasi event nih...

semua pun gigih...ape yg penting, KERJASAMA...

breakfast kami pd pagi event...sponsored by Zahir~

sblm mula...kami isi perut dulu la...

makan...jgn x makan...

nom..nom..nommm

hadiah semua dah ready...yayyy~

kami mulakan event kami dgn senam robik....lead by Fida~

selain tele-match...kami pun ada clown session~lawaks...

masa Fun Day tu, tuan rumah sediakan lunch utk kami...nasi ghee dgn lauk ayam masak merah+dalca+papadom...

yang pasti...semua tu jd kenangan terindah buat kami...best!

Banyak pengalaman yg kami perolehi sepanjang program CSR kami...dan byk juga yg kami pelajari...itu jelah yg dpt i sharekan setakat ni...ok,till then...babai darlings~

Tuesday, November 13, 2012

Our OBS Spirit...

modul OBS abes laswik...tp dia punye impak masih terase. byk owh kenangan kt sana...walaupun xdpt nk ber-whaler, kayak or apa2 xtvt air, tp okay jer game2 or xtvt yg dorg arrange utk kami...best la jgk...thru xtvt2 ni la kita akan dpt lihat the true colour kwn2 kita...dan akan buat kita rasa insaf dgn nilai persahabatan...wuwuwu

yang paling memberi impak buat kami, ofcoz la OB Spirit song...sampai terbwk2 bila balik ke Intan...tapi kami modified cket and jadikan lagu tema batch kami...ehehe...so, masa astrian de futsal iaitu futsal perdana antara Intan Kiara, Intim dan Ikwas, lagu tu la yang menyatukan kami...bagi semangat membara lebih dr biasa...yg paling mengharukan, bila kalangan PP dan KPP Kiara sendiri pun dilihat sama2 sorak utk team Astra...perghh...sayang jgk dorg kt kami...terharu beb...wuwuwu..

"I got the Astra spirit, up in my head...deep in my heart...down in my knee... I got the Astra spirit, all over me today eh...hae..."

Lepak tepi pantai lps penat berjogging2 dari base ke keliling teluk batek...ni watch i, nama watch kami =  Korbu

Santai2 sambil masak sendiri for lunch..giler "Macgyver",takde pisau...so,cendawan+cili dipotong guna garfu... i jd masterchef telur dadar daa.... 

'hadiah' dari obs...i jatuh tergelincir kt curam bukit...lps tu ditimpap sorg lagi member watch...wuwuwu

abes lebam lengan i...seb baik rusuk x fractured...
tu jelah serba sedikit kenangan di OBS...walaupun semua xtvt air dibanned, kami tetap enjoy jer...bak kata sorg PP kami, ustaz shafiie, "tuan2, puan2, sedang diuji oleh Tuhan...kita semua sedang diuji.." iye laa...ape2lah....janji dpt outdoor... bila lagi nk outdoor. klau dh balik bertugas kt ofis...hurm..ntah bilalah nk buat semua tu...kerja, kerja,kerja jelah nanti...

i think, that's all for now...babai~

Saturday, November 10, 2012

My hectic & exhausting week~

Seminggu ni i berkursus di Outward Bound Malaysia Lumut. Macam-macam aktiviti buat kat sana...dari ice breaking, captain ball, evolution, hiking, camping & BBQ lah segala bagai...penat toksah kata laa....pastu, ni injured lagi la pulak... gara-gara tergelincir kat curam bukit...abes tangan i lebam berbirat sbb terkena dahan pokok...dah la tergelincir, lps tu terlanggar org depan i...hurm..langsung minah tu timpap i...mmg laa, sudah jatuh ditimpa tangga namenye...wuwuwu..abes sakit2 satu badan.... tapi, itu la pengalaman i kat OBS kali ni, since byk xtvt membabitkan air, cth whaler, kayak dsb dah kena banned utk batch i daa...makan hati owh tgk group2 lain esp group dari maxis dok ulang-alik ke laut utk kayak laa...whaler laa...sabo jelah~

ni blom reda penat n sakit2 bdn kat OBS, balik je dari Lumut, kena balik ke Intan Kiara utk taklimat modul CSR nexwik plk...seb baik tak sampai sejam...tp tu pun kami dok terkejar2 la jgk. mane nk p dinner kat situ, at the same time bas dah tunggu utk hantar kami balik ke hostel kami di Intengah...(ada la masa dlm 15 minit camtu..mmg tak sempat la i nk dinner tu...terpakse la skip meal mlm ni...). kami kena gegas blk ke hostel utk bersiap ke Masjid Sultan Mizan @ Putrajaya sebab malam ni kami semua peserta DPA batch Intan Kiara, Intim dan Ikwas ada event Qiamulail beramai2...

so, mlm ni kami semua bermalam la di masjid besi ni...ngaji secara jemaah, solat berjemaah, tdo pun secara berjemaah...siap susun ikut saf okay...ehehe...best kan DPA?? like seriously...ate, bile lagi nk merase pengalaman cenggini kan..??


Qiamullai Perdana - Jadi urus setia bidan terjun daa...tolong kengkawan~

Kuliyyah subuh perdana...alahai, mata sembab xcukup tdo~

geng i yg sempoi...


okay lah...dats all for now...nk rest jap...till then, hugs & kisses~