Saturday, November 3, 2012

alahai laa...cari jodoh...


Semlm jer entah brape kali org ingat i ni dah kawen...masa tgh tunggu kt lobi hostel Intan Wilayah Tengah tu, 2-3 member sidang i sendiri dok tanye sama ada i tgh tunggu asben dtg amik...bila i bgtau i ni single lagi, dorg mcm terkejut n say sorry...hurmm, tetibe i rasa pelik n terus jd suspen...br tersedar yg i nih dh 33 tahun...and still single...ouchh...cewahh...tetibe...

selama ni takde pun nk risau psl bab tu...tp lately ni mcm terkesan jgk la...esp bila dikelilingi kwn2 yg lebih muda tp dah kawen...okla fine, i bole terima...dah jodoh dorg kan...tapi yg i xbole nk terime, persepsi dorg nih...mcm skeptikal cket kt i...pastu, berlagak mcm bagus sgt...ntahapeape ntah...klau berkumpul sembang2, takde la topik lain klau bkn psl asben dorg, anak2 dorg, inlaws dorg...kdg2 rase mcm pelik gak ngan dorg ni, mcm takde life lain...cube la citer psl cita2 ke, masa depan ke, ekonomi ke, mslh negara ke...ni tak, mcm purposely citer psl marriage life dorg jer...mcm sajer je dorg story tu, sbb takmo smbg ngan i...entah2 dorg ni jeles kt i kot...agegege...sbb i kan bebas je nk kwn ngan sape i nk kawan, kuar p mane2 yg i pegi...takde ape yg i nak risaukan pun...

all this while, i okay jer... kawen ke tak kawen ke, asalkan i hepi and have a good life, fine la kan...ape nk kecoh sgt...but when it comes to society punye perception...letih nk layan...malas betul nk hadap...adoyai...seb baik terjumpe artikel ni...bolehlah nk motivasi diri yg a bit down ni....insy Allah...

ALLAH kata tunggu. Sebab Dia nak bagi yang lebih baik.yang lebih baik itu selalunya lambat sampai. dan yang lambat itu selalunya terbaik. dan kalau kita tunggu sehingga sampai masa yang telah ditentukan, kita akan lebih menghargai. sebab itu ALLAH kata jangan gopoh. kadang-kadang, ALLAH tak bagi apa yang kita minta.. Biarpun kita minta sepenuh hati. Biarpun kita minta macam esok tiada lagi. Menangis menangis meminta itu ini.
Bukan sebab Dia tak mahu. bukan sebab Dia tak nak tunaikan.jauh sekali Dia tak sayang. tapi Dia tahu, apa yang kita minta itu bukan semestinya membahagiakan. jadi… jangan bersedih kalau apa yang kita nak kita tak dapat. jangan buruk sangka kalau apa yang kita minta semua tak jadi. sebab Dia tahu,akan datang masa terbaik untuk Dia makbulkan doa kita tu.                                                                                    
ALLAH kata sabar. Bukan sebab Dia sengaja main-mainkan kita. Tapi… Sebab Dia nak kita tahu, sabar itu besar ganjarannya.Jadi kawan-kawan didiklah hati pujuklah hati supaya celik melihat kasih sayang ALLAH.
oh hati, JANGAN MENGELUH LAGI. BERDOALAH!!!! I think I should focus on what makes me happy…betul tak??!
senyum...tak perlu kata apa2...

as long as i have a good job, good life...enjoy jelah~

layan lagu lg baik...drpd dok dgr mulut2 longkang org mcm radio burok jer...ohoho

tataa..darlings~

No comments:

Post a Comment