Saturday, February 16, 2013

goodbye fb...

semlm i've decided utk deactivate akaun fb i...sedey gak...but it's for good anyway.

i deactivate akaun fb ni, bkn sbb ape...dh naik bosan nk berfesbuk ni. selama ni, i mcm dh ter-addict ngan fesbuk ni...hari-hari sure nk online n update status...memang slalunya leka jer berfesbuk...klau xdapat berfesbuk, rase xbest...gelisah jer...nk dijadikan cerita, nama i sampai disebut2 dlm miting pengurusan sbb paling awal n paling kerap online fesbuk kt ofis...demmm...ahaha

tapi i xkata la fb ni semuanya negatif ja...ada jugak kebaikannya sebagai laman sosial...lbh2 lg utk org2 yg sibuk mcm i...takde masa nk keluar hangout dgn kwn2...so at least, ada jgk medium utk 'bersosial' dgn kwn2 eventhough i kt ofis lg n member2 lain ntah kt mana2 sekalipun...huhu...iye la, better camni kan...drpd lgsg xdpt nk interact dgn dorg...in fact, dulu masa arwah adik i meninggal dunia pun, gara2 ada sorg mmbr i update status utk maklumkan berita tu di fb, kwn2 arwah dpt info tu...ada yg dr ipoh, sempat dtg utk pengebumian arwah...klau i nk inform sorg2, mmg payah la kan...sbb ms tu mana nk uruskan hal hospital, police report, pengurusan jenazah la, bgtau ofis psl xdpt dtg ofis la,sedare-mara lg...mmg x ingat lgsg nk call kwn2 arwah yg lain. tp sbbkan post kt fb tu, ramai gak kwn2 arwah sempat dtg utk kebumikan arwah...in fact, kwn2 arwah jgk la yg sama2 angkat jenazah ke liang lahat tu...alhamdulillah..

tapi skrg...enuf is enuf laa...dh fedup la plk nk terus berfesbuk...lagi2 bila ada member fb i yg unfriend i baru2 ni juz bcoz dia salah interpret ayat2 dlm statut post yg i update...giler arh...then i terfikir, apa pun yg i tulis, dh kalau orglain baca dgn intonasi berbeza dorg sndr, benda yg positif pun bole jd negatif...ikut persepsi dorg la kan...kalau dorg nk manipulate n jdkan status fb i as modal utk dorg bergosip, pastu gosip tu plk sampai kt telinge i...can u imagine caner letihnye nk hadap semua tu...tu blom lg bab bergaduh2 kt fb...bab ada member yg psiko, takde keje lain nk sabotaj org...bab member yg x mature, buat pe'el kt fb...yg childish...abes semua member2 yg lain pun sama pening kepala...tu blom lg kira org2 yg jugdemental...yg suke show-off...yg suke stalk xtvt kita...bertegur sapa kt fb hagham xpenah....bosan kan??

so, utk delete semua unnecessary stress ni, better i deactivatekan je akaun fb i tu...bagi i tempoh utk cari ketenangan cket skrg...dh la environment keje kt ofis i skrg ni pun dh xbest mcm dulu...keje yg sy buat still sama mcm dulu...tp sbb org2nya dh xsama mcm dulu...keje yg x stress pun bole jd stress...ada sorg ofismate i ni, dh la baru msk, buat keje xseberapa tapi...dia punya attitude prob, masya Allah...serius, i betul2 x paham la dgn org2 yg kuang ajar mcm dia tu...huh!!

okla...bab unnecessary stress yg itu, i story lenkali jelah hae...skrg ni, i nk enjoy my new life without fb dulu...ehehehe...rindu nk berwajah happy2 mcm kt gmbr2 nih...ehehehe 

chakkk...

happy dgn colourful balloons....

happy with girlfriends yg sempoi n best....


till then....hugs & kisses~

Friday, February 15, 2013

current addiction...

sejak i berkursus DPA @ Intan Kiara lagi, i dah addicted kt air chatime ni...masa tu,sanggup kirim kt member2 yang fly (curik2 keluar kampus) atau join member2 yang order secara berjemaah utk special delivery chatime tu...sekali beli, bukan satu tau...i akan order 2 cups skali....maklumlah, klau nk order utk delivery chatime ke hostel kami, minimum order mestilah 15 cup...naseb baiklah ramai gak yg memang suke minum chatime...jadi air favourite kami sepanjang dpa owh....so,selalu jgk la ada delivery chatime sepnjg berkursus 6 bln kat situ, selain McD delivery...ehehe...untung laa...sbb berkursus @Intan Kiara..bole main order2 utk delivery gitu...klau kena DPA kt tempat lain, i cannot imagine wohh...

dah abes DPA, i still dengan addiction tu...minum chatime...and mcm biase,setiap kali beli, mesti 2 cups...klau dulu i akan order - caramel milk tea dan fairy vanilla milk tea...skrg ni, klau pi beli chatime i akan order hazelnut choc milk tea dan honey lemon aloe...memang best...uol try ler naa....


pinque
kena order 2 beb...satu utk hari ini, satu utk masa dpn...ehehe

dan skrg ni...bila dh blk bertugas kt ofis, i dah jd mcm pencetus fenomena baru kt ofis la pulak...abes, dgn bos-bos i plk tersampuk addicted minum chatime. my lady bos yg dulu peminum tegar starbucks pun skrg bkn main lagi dia...asik dok merengek suh pegi belikan dia chatime...klau tak, dia xbole nk buat keje..gituuu... my immediate bos pun sama...bole dikatakan tiap hari pi beli chatime kt cyberjaya nun...pastu, siap post gmbr chatime dia kt fb dia lagi...yang kelakarnya, dulu dorg jgk la yg slalu ngutuk i...sbb asik nk p beli chatime jer...haa...skrg, rasa kan ~ tu laa...lenkali rasa dulu, baru tahu...dok gitu?!

so, guys...enjoy ur chatime yaa...bubbye~


salam jumaat semua....

pagi ni bangun tido dgn perasaan yg best jer...terase yg arini bakal berjln lancar jer. betul la org kata,klau kita mulakan pagi dgn senyuman, hari kita akan terasa ceria jer...semoga berkekalanlah hendaknya keceriaan ini....Amin.


gambar lama...pagi ni best sgt sampai xsempat nk snap gambar...hehe
hugs & kisses~


Sunday, February 3, 2013


Dear me, 
Happy birthday ! 

Thank you Allah for another year of life that you gave to me.
Thank you for my family who never fails to show some love and care to me.
Thank you to all my friends who never forget me and always understand me.
Thank you for all the people who remembered me today 
by sending messages and good wishes via text, facebook,
 and of course greeting me personally.

Thank you Allah for all the experiences that you gave me this past year.
Thank you for the success that will always be happy memories for me.
Thank you for the failures that molded me to be stronger
and drove me to come closer to you.
Thank you for all the happiness that gave me time to celebrate.
Thank you for all the sadness that reminded me of my weaknesses
and made me realized that I really need you.

Forgive me Allah for all my shortcomings.
Forgive me for all the chances that I failed to take
and for all the opportunities that I missed this year.

As for my birthday wishes for this year, safety and good health for all my loved ones.

Allah, please give me more strength to face all the challenges that lies ahead of me.
Please help me in the days ahead that I may make this year the best year for me yet.
That this year may bring good credits to me,
happiness to all my loved ones and joy to you oh Allah. AMEN.

Thanks for everyone's birthday wishes!
:)