Saturday, February 16, 2013

goodbye fb...

semlm i've decided utk deactivate akaun fb i...sedey gak...but it's for good anyway.

i deactivate akaun fb ni, bkn sbb ape...dh naik bosan nk berfesbuk ni. selama ni, i mcm dh ter-addict ngan fesbuk ni...hari-hari sure nk online n update status...memang slalunya leka jer berfesbuk...klau xdapat berfesbuk, rase xbest...gelisah jer...nk dijadikan cerita, nama i sampai disebut2 dlm miting pengurusan sbb paling awal n paling kerap online fesbuk kt ofis...demmm...ahaha

tapi i xkata la fb ni semuanya negatif ja...ada jugak kebaikannya sebagai laman sosial...lbh2 lg utk org2 yg sibuk mcm i...takde masa nk keluar hangout dgn kwn2...so at least, ada jgk medium utk 'bersosial' dgn kwn2 eventhough i kt ofis lg n member2 lain ntah kt mana2 sekalipun...huhu...iye la, better camni kan...drpd lgsg xdpt nk interact dgn dorg...in fact, dulu masa arwah adik i meninggal dunia pun, gara2 ada sorg mmbr i update status utk maklumkan berita tu di fb, kwn2 arwah dpt info tu...ada yg dr ipoh, sempat dtg utk pengebumian arwah...klau i nk inform sorg2, mmg payah la kan...sbb ms tu mana nk uruskan hal hospital, police report, pengurusan jenazah la, bgtau ofis psl xdpt dtg ofis la,sedare-mara lg...mmg x ingat lgsg nk call kwn2 arwah yg lain. tp sbbkan post kt fb tu, ramai gak kwn2 arwah sempat dtg utk kebumikan arwah...in fact, kwn2 arwah jgk la yg sama2 angkat jenazah ke liang lahat tu...alhamdulillah..

tapi skrg...enuf is enuf laa...dh fedup la plk nk terus berfesbuk...lagi2 bila ada member fb i yg unfriend i baru2 ni juz bcoz dia salah interpret ayat2 dlm statut post yg i update...giler arh...then i terfikir, apa pun yg i tulis, dh kalau orglain baca dgn intonasi berbeza dorg sndr, benda yg positif pun bole jd negatif...ikut persepsi dorg la kan...kalau dorg nk manipulate n jdkan status fb i as modal utk dorg bergosip, pastu gosip tu plk sampai kt telinge i...can u imagine caner letihnye nk hadap semua tu...tu blom lg bab bergaduh2 kt fb...bab ada member yg psiko, takde keje lain nk sabotaj org...bab member yg x mature, buat pe'el kt fb...yg childish...abes semua member2 yg lain pun sama pening kepala...tu blom lg kira org2 yg jugdemental...yg suke show-off...yg suke stalk xtvt kita...bertegur sapa kt fb hagham xpenah....bosan kan??

so, utk delete semua unnecessary stress ni, better i deactivatekan je akaun fb i tu...bagi i tempoh utk cari ketenangan cket skrg...dh la environment keje kt ofis i skrg ni pun dh xbest mcm dulu...keje yg sy buat still sama mcm dulu...tp sbb org2nya dh xsama mcm dulu...keje yg x stress pun bole jd stress...ada sorg ofismate i ni, dh la baru msk, buat keje xseberapa tapi...dia punya attitude prob, masya Allah...serius, i betul2 x paham la dgn org2 yg kuang ajar mcm dia tu...huh!!

okla...bab unnecessary stress yg itu, i story lenkali jelah hae...skrg ni, i nk enjoy my new life without fb dulu...ehehehe...rindu nk berwajah happy2 mcm kt gmbr2 nih...ehehehe 

chakkk...

happy dgn colourful balloons....

happy with girlfriends yg sempoi n best....


till then....hugs & kisses~

No comments:

Post a Comment