Sunday, May 12, 2013

new found love: koleksi mekap elianto...

kalau dulu mekap yg i pakai cuma compact powder brand miyami dan lip ice sheer colour je. tapi masa kursus dpa dulu, segan la jgk bila tgk kwn2 lain bkn main lg dok mekap sakan...i yg selama ni xkisah lgsg pasal mekap,tetibe rasa terpanggil lak nk bermekap...lagi2 lps kena perli dgn sorg kwn yg mulut dia agak longkang tu...

so, sejak tu i pun mulalah beli sikit demi sikit mekap ni. nak kata sebelum ni i xreti nk bermekap, tak jugak la...sebab i pernah attend kursus mekap kot...so, senang jgklah nk start bermekap ni...cuma masalahnya nk cari produk yg sesuai je...

sehinggalah satu hari, masa i jalan2 dgn sorg mmbr kursus i kt Setia City Mall, kami try produk2 elianto...memula i try eyeshadow dia, rasa best sgt...terus jatuh cinta kt produk ni...ketagih dok beli eyeshadow tu...dr satu colour ke satu colour...siap belia casing dia...suke sgt sbb casing tu berserta dgn cermin yg puashati gak la nk tgk...

then, i try plk beli mascara elianto...result dia pun sama, mmg puashati...pastu beli plk, bb cream dia...bila pakai, i rasa selesa... mmg terus i trust produk elianto ni...dan sejak itu, kalau i nk beli brg2 mekap, mmg i akan carik dulu dr brand elianto....kalau tak ada, br i try produk lain...

last friday, gara2 lps baca blog sorg school girl ni cerita psl mekap, tetibe timbul kesedaran betapa la i ni agak comot all this while...mana taknye, if compare dgn bdk tu...mmg malu la i nih...dia tu, dh la student lg, tp segala hal-ehwal psl mekap ni mmg dia legend laa...juz imagine, minah tu kalau nk kuar pegi lepak dgn kwn2 dia je, bersiap mekap bagai mengalahkan nk pegi dinner party wokeyh...rambut siap iron bagi straight tau...

tapi yg bagusnye minah ni, dia xlokek kongsi produk ape dia pakai, kat mana nk carik,  kongsi tips dan siap buat vlog ajar org mekap...salute!!

so, gara2 minah tu...jumaat lps, time lunchour i pun gigih la pegi ke jusco equine semata2 nk mencarik a few products yg minah tu share dlm blog dia utk jadikan koleksi peribadi i sendiri...tghari tu mmg i happy giler lah sbb dpt carik ape yg i nk tu kt Sasa....

cuma bab produk je, kena carik kt elianto store...kt jusco tu takde..so, i pun gigih la ke mines after ofis hour ptg tu jgk...ahaha...
antara koleksi elianto products saya currently...
ni lah antara brg2 yg i beli jumaat lps tu...puashati beb!! semua ada...dh complete kot....dr foundation, eye primer, eyeshadow, mascara, blusher, brushes, concealer, eyeliner, mask, beauty blender dupe dll.

so u guys kalau berminat nk try produk elianto, fully recommended...do check it out at your nearest elianto counter, okay??

till then hugs n kisses~

No comments:

Post a Comment